"LOVE is like a cup of coffee..sometimes its bitter but we still love it!"

Saturday, 29 October 2011

GO GREEN! ~ It's woRth Guys..

Posted by MIRA at 13:14
Reactions: 
0 comments
Salam...ok,kali aku nak cakap pasal GO GREEN CAMPAIGN yang aku dan semua student yang ambik subject PD sertai lebih kurang 2 minggu yang lepas(lambat update). Aku akui,memang ramai yang tak puas hati dan bagi feedback yang agak tidak memuaskan.
Ofkos aku sendiri pun rasa ada certain things yang  tak best pasal program ni.. tapi bila fikir-fikir balik,it's not that bad. (sori kalo ada yang x setuju dengan aku : P )

Why i said this??because aku rasa program ni merapatkan hubungan silaturrahim antara budak2 kelas aku. Ok,actually..kelas aku sekarang BBAM3B adalah gabungan antara kelas 3B dan 3C. Sebelom ni,kelas B hanya ada lebih kurang 14 orang student(kalo x silap) dan kelas C pulak lebih kurang la..sangat la sedikit total student dua-dua kelas ni. Jadi, disebabkan hal-hal yang tertentu, kedua-dua kelas ni akhirnya digabungkan..

Apa yang dapat aku katakan kat sini,sangat susah pada mulanya nak dapatkan keserasian antara kami.Yela..sebelom ni,kami memang dah terbiasa dengan jumlah seramai tu(14 org). But then,tiba-tiba bertambah..ofkos tak mudah. Mesti ada la perasaan tak selesa, tak puas hati..even tak banyak,aku percaya mesti ada jugak sikit..betul kan?? Bagi aku it's normal. Bukan senang nak terima sesutu perubahan.

Tapi sekarang, kami semua dah bertambah ok dan aku rasa jurang tu semakin kecik. Semua ni aku rasa berkat program GO GREEN tu la. Sebab time program ni,kitaorang semua memang bersatu padu habes(ayat skema cket) nak buat yang terbaik. Start dengan buat kostum,tanam pokok,gotong-royong dan lain2.

Memang program tu agak memenatkan kerana kitaorang terpaksa berjalan jauhhh.....meredah bukit bukau dan celah-celah bangunan..kulit pun burn..hehehe..memang terrrrsangat penat. Tapi at least aku rasa ada hikmahnya program ni.Tak de lah sampai tak ada manfaat langsung. At least dapat la jugak belajar tanam anak-anak pokok. Dan yang paling best aku rasa part mula wujudya persefahaman antara kami. Dalam pahit,ada manisnya..tak la semua nye pahit..kan??

Jadi siapa-siapa yang rasa pogram ni sangat annoyying, aku rasa tak patut la.Memang ada kekurangan tapi itu normal la. After all,ni kan untuk kita punya final marks jugak kan...and then think it on the positive side!pikir balik apa yang korang dapat dari situ. Maybe one fine day,you will smile when you remember it.. :).Semua ni akan jadi kenangan kita time belajar. So,kat sini aku nak kongsi pics time GO GREEN!




" together we stand,divided we fall!"




para maskot..hehe..




we're BBAM3B!






*tgh frust sbb trengganu kalah dgn n9 piala malaysia..sob2..xde rzeki :(









Thursday, 20 October 2011

"ye ke kamu SINGLE?"

Posted by MIRA at 05:00
Reactions: 
4 comments
Tajuk entry kt atas mungkin agak klise tapi tak kesah la..yang penting ada isi nak di fokuskan..ye tak? :) ok! Let's start the discussion!

Pernah tak anda2 semua(the readers) dapat soklan macam kat atas tu?Mungkin ada yang pernah.mungkin juga tak..ye la,kalau tak single takkan dapat soklan cmni kan?to be frankly..yup..aku pernah dapat soklan ni. Bukan setakat pernah,tapi  kerap kali  jugak.terbaru,lastweek.Kenapa??sebab aku memang single!but plez..ni bukan announcement nak bagi tahu aku single but sometimes i feel ada sesetengah hal kita patut share pendapat.

Aku tak malu atau rendah diri nak mengaku sebab i don't think it is wrong. Bukan salah aku bila aku single,bukan jugak salah takdir bila hati tidak terbuka untuk menerima sesiapa. Aku tak pernah salahkan sesiapa.dan aku rasa korang yang still single pun tak patut salahkan sesiapa..semua tu kerja ALLAH. Yes..memang kita patut berusaha tapi depends jugak la setakat mana usaha kita tu. Asalkan tak  membelakangkan agama dan tatasusila..it's ok..

Aku pernah terfikir,perlu ke kapel ni??kalau tak kapel tak boleh ke? tapi aku tak pernah merendahkan-rendahkan kawan-kawan aku yang kapel. Itu hak mereka. dan aku sendiri happy tengok diaorang semua happy. Cuma aku yang belum terbuka hati kot..hihi..entah ...no reasons! kalau cakap tak pernah suka kat sape2 tu konfem la tipu... :). 

Bagi aku, relationship is something very hard to deal with sebab ia memerlukan komitmen,kesabaran,kepercayaan dan macam2 lagi la. Dan aku tak rasa aku dah bersedia untuk semua tu. Banyak lagi yang belum tercapai dalam hidup aku. Single life terlalu berharga bagi aku.Agak susah rasanya nak lepaskan title tu. Aku pernah terpikir,kalau aku in relationship with someone,perlu ke aku sms dia tiap hari,tanya tengah buat apa,wish gud nite,gud morning dan segala macam wish la..lepas tu kena bagi tahu semua aktiviti harian aku?Uhhh..susahnya..sebab aku seorang yang tak suka dikongkong,tak romantik dan kadang2 macam tak berperasaan. Pernah sekali my sis cakap aku memang tak romantik langsung!Katanya, "kesian sape jadi husband kau nanti..".haha..(sis!jgn pandang rendah kat i okeyy...  :P)Tak perlu la nak tunjuk kat orang.Everyone has their own style..weee....

Dan yang paling penting sometimes aku takut aku leka dengan cinta manusia.Kita manusia yang penuh dengan kekurangan. So, kita tak dapat nak jangka apa akan jadi dengan kita in the future. Tiap2 hari kita jumpa dengan bermacam2 orang. Kejap kita rasa suka yang ni.Lepas tu tak pulak...susah kan??

Mungkin kita rasa iman kita kuat, tapi syaitan tu ada di mana-mana.Aku sendiri tak dapat nak  jamin sampai bila aku akan kekalkan status SINGLE tu. Aku tak kata yang aku takkan..never and ever kapel sebab aku tak tahu apa akan jadi nanti.Tapi aku sangat berharap bila aku dah bertemu someone yang aku rasa terbaik untuk aku,aku rasa secure dengan dia...aku tak lupa tanggungjawab aku sebagai seorang muslimah,seorang anak atau apa jua lah tanggungjawab aku waktu tu.

But at this moment,i'm happy to be me.Bersyukur dengan apa yang ada but at the same time try to improve myself!Selalu jugak pujuk diri sendiri by saying LA...TAHZAN.. (jangan bersedih..).Everything happened have it's own reason.Tak perlu tension fikirkan hal ni walaupun dulu aku agak gelisah dapat soklan2 berkaitan hal macam ni.Tapi, Percayalah bahawa WANITA YANG BAIK UNTUK LELAKI YANG BAIK dan begitu la juga sebaliknya..kalau ia tak tejadi seperti yang kita harapkan,anggaplah itu satu ujian dari ALLAH untuk menguji sejauh mana keteguhan dan kesabaran kita. SO...jangan sedih2.Kawan2 yang seangkatan dengan aku..chill ok!enjoy your single life :)Buat adik aku, Alia Zakaria..terima kasih sebab selalu wish aku cepat-cepat dapat boyfren..haha..kelakar la.. Tapi rasenye patut ubah la ayat tu. wish la semoga dapat husband yang soleh ke..apa ke..hahaha..(soleh ke??) dan terima kasih jugak sebab selalu jadi reference. Eventhough you are my lil sis,but sometimes you got better idea than me!

So,readers...just ask yourself. What are you looking for actually?Whether he/she is the right one for you,you have the answer because you know yourself very well than others! :)


*do leave ur comment readers!jgn segan2.. :)

















Sunday, 9 October 2011

JUST STOP BY...

Posted by MIRA at 08:24
Reactions: 
0 comments
MY HEART IS ABOUT TO EXPLODE JUST NOW!..huh...nonsense!shuh..shuh...
mesti korang tak faham kan??tak pe..back to the story.Yang atas tu tak penting. Just to express my feeling
just now..

 Malam ni tak boleh nak tulis panjang2 sebab tengah sebok mencari past year quetions untuk subject PERSONAL DEVELOPMENT hari khamis ni..hope the presentation will be ok!biar la berbaloi-baloi
cket semalam tidur pukul 4 pagi..hehe

minggu ni jugak i'll be very very busy sebab ada 3 presenatations + i'll join COMMUNITY SERVICE tuk subject PD jugak from 13-15 oct (khamis-sabtu).Macam tak sabar la pulak. Ofkos la..dah bosan dengan indoor activity. Sekali-sekala keluar dari KBM best jugak :))

ok la..i got to go! lain kali la bercerita panjang. Time is running out! see you then... :)






*Ofkos i LOVE who i am..







Friday, 7 October 2011

20032011...thank you ALLAH..

Posted by MIRA at 12:59
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum....


firstly,aku nak cakap yang aku tak tahu tajuk entry aku ni. Never mind,tulis dulu..sat lagi aku pikir. Baiklah,aku mula kan mukaddimah entry ni dengan story morry aku di KBM this week. Terrrrsangat la penat. Aku still tak boleh nak accept kelas pukul 6.30 ptg. Tak masuk kot apa yang aku belajar..lebih-lebih lagi semuanya subjek membaca time tu.cmne ni???

secondly, minggu ni aku berjaya kurangkan tabiat onn FB. Actually,aku tak la terlalu addicted dengan FB ni. Tapi ada sebabnya. Dan paling tak disangka...jeng3...(suspen lebih) aku terjumpa sesuatu yang aku cari dan tunggu selama lebih kurang 5 tahun(lebih tepat 9 tahun). unbelieveable! sampai tak boleh nak cakap.(padahal memang tak nak cakap kat sini apa dia..hehe)

Rasa macam miracle pun ada. Tapi semua tu dengan kuasa Allah. Aku tahu dia mendengar doa2 aku selama ni. Tapi aku yang tak tahu bersyukur..bila aku dah jumpa apa yang aku cari tu,aku minta pulak lebih lagi.Padahal sebelum ni aku cuma minta at least setakat tu saja...(astaghfirullahalazim...) ampunkan aku Ya Allah jika aku terlalu berlebih-lebihan..apa yang KAU beri sebenarnya sudah mencukupi..

Aku sangka aku tak kan..never and ever dapat peluang ni. 9 tahun bukan satu waktu yang sekejap bagi aku. Tapi aku percaya ada hikmahnya..dan sekarang aku tidak mengharapkan lebih dari itu.. kalau ada rezeki,aku terima dengan hati yang terbuka(redha). Kalaupun tidak...aku aku akan cuba terima seikhlas hati. 

Hanya kerana hal 9 tahun ni,aku jadi rajin online minggu lepas..tapi lepas tu,i realize,it won't be the same. Yang lepas tak kan berulang,dah jadi satu sejarah(ayat x leh blah). Tapi, betul apa...???just one thing,"terima kasih pada 'kamu'. Sekurang-kurangnya saya tahu kamu masih di situ".Dan terima kasih juga pada seorang sahabat aku yang tolong aku mencari. Rupa-rupanya dunia ni sangat kecil..(dulu dah dapat chance tapi tak nak tanya)...thanx ye!

Jadi,minggu ni aku tak la serajin minggu lepas(on9). wake up already...tapi one thing aku tertanya-tanya,adakah aku akan menunggu untuk satu jangka masa yang panjang lagi atau aku akan lepas dan lupakan semuanya? hanya Allah ada jawapannya.Sungguh...aku tak tahu..



 

~ RoS PuTiH~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review