"LOVE is like a cup of coffee..sometimes its bitter but we still love it!"

Wednesday, 26 December 2012

G.D.O # MESSENGER # BREAKUP # SEPARUH MASA ...

Posted by MIRA at 00:52
Reactions: 
1 comments
Assalamualaikum readers!


fuhhh...what  a refreshing day..time passing by and i'm counting the days..whatt???the finale.. T_T

9 days to go tapi aku belom lagi bukak buku.Hallo mira!wake up!x banyak masa dah ni...jgn lagha...~jwb hati "ye...i know...in shaa Allah esok saya akn stat bukak buku and that time no blogging2 anymore taw!erkkk..ye ke??haha!maybe not..after all,blogging is my world my passion too..in fact,writing...

okkey!today i would like to hupdate several things.emm...some of them.toooo many events occur lately but i will strory morry one by one.not in this single entry je la maknanye.,hee...well readers, i'm currently in my stydy leave.tak balik rumah@kampung because tak de perasaan nak balikpun.taw knape?because thisis my last year@semester in UiTM Melaka soooo..i'm a bit sad and emotional gitttoo..well i can say it.. excessive!
terrrlalu banyak peristiwa,situasidan sewaktu denganye lah yang berlaku since i'm here. For sure i'llnever forget them!after all..i have learnt so much and just take it easy.don't want to berat2 kan kepala dah (this is for all the pressures that make me suffer,but the sweet things at least i knowmyself better,thnx!)

dannnn.....untuk merehatkan diri seblom aku start study,opkos...GIRLS DAY OUT!i spend my first week's study leave at my bestpren place.yela..tade orang kat aparment tu..kosong!so baek aku duk sana ada la jugak orang nak melayan kann..so,smalam we all keluar la brdua.cuci mata and u know what?? i manage to buy 2 books.naik pening masuk POPULAR BOOKSTORE sbb baaaanyakkkkk sangattttttt buku yang best!rasa nak borong sume!in fact,a day before,aku dah beli sbijik buku ni. tapi aku xtahan tengok banyak lagi buku yg ada.


sooo...this is the book that i bought a day before.dah lamatak baca buke cmni.well.. i love to read about history..buku ni sangat menarik dan mneyentuh hati sebab kt dalam tu diceritakan suasana masyarakat jahiliah di Makkah dan sekitarnya. tersentuh hati bila baca betapa berat dan sukarnya perjalanan Rasul yang terakhir...u all pn patut baca.boleh dapat gambarannya walaupun tak tergambar rasanya..it was gud!~MUHAMMAD THE MESSENGER..

Then,smalam aku beli lagi 2 bijik! tak rasa membazir pn sebab buku tu kan peneman la jugak di kala sunyi.heheh..actually aku nak cari some motivational books tak pn bibliography ke...tapi tak jumpe yg berkenan di hati mueheheh...and finalllyyy...aku terbeli novel melayu!heh!~lama dah xbeli novel kot...last beli pn I LOVE YOU STUPID!so kira okkey la tu kan =p

Lagi satu,motivational book la jugak "IT'S CALLED A BREAKUP BECAUSE IT'S BROKEN".errrkkk..buku ni bukan ke untuk orang yg baru je break up@putus cinta?apa hal pulak aku pegi beli?well..i'm currently not in that situation!hehe..entah.tengok tajuk buku ni cambest tu yang aku beli. tak salah rasanye.ambik sebagai pengajaran..it was about different perspective from the author.best!


 buku kat bawah tu novel melayu that i mentioned before.ISTERI SEPARUH MASA.aku beli jugak sebab the previous novel from the same author Suri Ryana, best jugak!tajuk novel tu M.A.I.D.x boring la baca sbb comedy romantic. i like that genre..more relaxxx...





wonder la jugak bila aku mampu abeskan buku2 ni,tp don't worry..i have plenty of time lepas final exam.walaupun time tu tengah intern tapi rasanyai still have time to read.kalau baca sume smpai abes pun nanti mana nak cari lagi buku yg best2?.kat Bandar K.Terengganu agak limited buku2 yang ada.kalau nak jugak pergi POPULAR BOOKSTORE...i need to travel almost 2 hours!rasanye mmg tade lah orang nak bawak..hehe,,susah jugak bookworm kn?bookworm le sesannggatttt...hehehehe....tu la..aku sebenranye nak cadangkan POPULAR bukak lagi satu cawangan ka terengganu.why not they all bukak kt Bandar KT tu kan..untung.. sebab ramai bookworm..really???yep!






Look what i've got! yummyy!strawberry....i'm craving for it!tu yang beli jugak smalam.aku ni tabiatnya kalau nak makan something,tak bleh tahan2.kena jugakmakan.Kalah orang prgnant!heeee......psssttt..korean strawberry!so what????blurrr...


Lepas ni tgk la apa pulak yang aku mngidam.buku dah,strawberry pn dahh..maybe the next is SOUL GARDEN!haha..till then!


















*this is not the wordless wednesday...for sure...yup!
-i realize something different happened to me..sometimes i even don't know myself at all.
enter the bookstore and stop beside the shelf and staring at the book.what book??haha..u have change my dear self!but i'm still the old one.full of mystery but still hold that principe.







Wednesday, 12 December 2012

Wordless wednesday 3#: THE REMEDY

Posted by MIRA at 01:16
Reactions: 
2 comments
Assalamualaikum readers!





pheww...what a challenge month!tak semua benda bjalan lancar. kepenatan, kesibukan dan macam2 lagi. Well..that's the situation at the end of this month,in fact this year! Today..12.12.2012.nice date huh?

At this moment i'm trying to finish all the works, assignments and 2 presentations are waiting me nextweek! stress mmg stress but i try to calm down.everything gonna be okkay.In shaa Allah...

Last monday,i got a bad experience!the worst presentation that i've ever had. Tak penah lagi kene kondem sebegini ghupe..kaw2 gittoo... actually i dont mind kene tegur ke apa.sometimes it was my fault.buat salah ke apa ke kn.tapi what i've presented is just  the same to what the others do.well...it's just a bad day kot.wrong timing.haha...mungkin ada betolnye teguran yang aku dapat. Cuma it's sounds  unfair.hemm..tak pe la. Pengajaran kat situ!

Still trying to figure out something untuk repair report tu. Nampak mcm banyak je kojenye. Sokay..sokay..relaks Mira..selepas kesusahan akan datang kepada kamu kesenangan!yes...
Btw, wordless wednesday dah x jadi worldless dahh..ber "word2" dah ni..hihi..WHATEVERRRRR...!!


Rindu mereka!


             

                                     


                                    
                                                          Wait for me aaa...petang ni =P



                                                 But this should be the remedy...

                                  




                                 










* final year is not that easy...but all the difficulties will dissappear. Smile! =)

Wednesday, 5 December 2012

Wordless Wednesday #2: Back To Kindergarten

Posted by MIRA at 05:24
Reactions: 
0 comments
Happy Wednesday!



Ouh...this is what we do when we are in kindergarten! But we are not in kindergarten anymore. In fact, this is what my friend did when he is sgt2 lah boring!lecturer duk mengajar kt depan tapi die begitu asyik menyelongkar segenap pelosok pencil box aku!

haha...mmg childish!tp sonok jugak tgk die asyik buat mende nih.mula2 ingat apa la yg die nak buat.taw la boring kan...dulu kecik2 cmni la aku pun.tapi masalahnye si tukang buat skarang ni seorang lelaki who would become a man.dah masuk 22 tahun pun..agaknye rindu zaman muda-muda dulu,heee...Ok,jgn marah.

well..bcoz of kebizian tersangat lah...aku x dapat nk update pjg2.ni pn curi2  mase. wait until the next time,i will write more more and moooore..... =)






*i'm not ending my entry with "XOXO...PUBLISHED" heee.....after all, best jugak layan ISTANBUL AKU DATANG!lisa's acting is ohsemm...comel@clumsy =)

Wednesday, 28 November 2012

Wordless Wednesday #1:Pesan...

Posted by MIRA at 02:54
Reactions: 
2 comments




Ehem!main jangan sampai jadi najis.

Pernah dengar ayat nih??
well...bak kata UAI...maen jangan sampai jadi najis
maksudnya main jangan sampai  jadi lagha..
bila lagha..haram la jadinya.

OK!note that! =)




it's just a hobby..bukan nk jadi Ainan tasnim!
Tidak  juga Najwa Latif!
Apatah lagi Yunalis Zarai! =)


'IT' used to be a bitter and sweet things in my 'journey'
but i refuse to look back
because He(GOD) knows the best and....

I STILL HAVE A THOUSAND REASONS TO SMILE =)











*sometimes you never realize the talent that u got!agree??
gali dan gali....u should discover the other sides of u...














Wednesday, 21 November 2012

MIMPI SI TAICHI!

Posted by MIRA at 02:59
Reactions: 
2 comments
Assalamualaikum readers!


rasa gatal tangan nk update tp tak terluah rasanya..bnyk sangat yg nak di update tp tak tahu yg mana harus di dahulukan. So..i better start my blogging2 ni dgn something yang fresh la dlu..hehe. What's that? ASUS TAICHI! =)


okk...sangat teruja waktu first time berkenalan dengan si TAICHI nieh! tu pun secara tidak disengajakan taw! Thanks kpd yang memperkenalkannya kepada saye..heheh...(sila jawab kalo baca entry ni..heehe).Well, segalanya bermula bila my lecturer mintak kami2 ni find one company yang involve in introducing new product,prduct development,and etc lah...yg berkaitan dgn subjek Business marketing.

lepas berbalah itu ini itu ini, finally one of us mention bout ASUS TAICHI. at that time ramai yang tak tahu pasal model baru ni sbb baru je prototype( if i'm not mistaken). But now rsa nya ada antara uolls dah tahu pun kan..tapi....ada jugak yang tak. 


To talk more and more pasal ASUS TAICHI ni ceq tak gheti sgt sbb kadang2 mcm katak dlm tempurung la jugak..hehehe...so better uolls layan sendiri la kat bawah ni. Yang pasti...telah menjadi wish list!bile??entah...
mungkin juga akan menjadi wish list anda!  =)











*mimpi seribu erti...




Monday, 29 October 2012

I Love You Stupid ! @ ILUS...

Posted by MIRA at 00:43
Reactions: 
0 comments
Bismillahirrahmanirrahim...Assalamualaikum...

Starting my day with...

sepinggan spageti ditemani se mug nescaffe...huih...mengancam!



Ditemani semangat barukahh??agak rajin meng update my bloggy skarang ni.entah...rasa macam langkah makin laju. Pernah rasa down dan x nak tulis apa2 lagi dah. Tapi sayang pulak rasenye..ROS PUTIH menjadi sebahagian hidup aku sekarang ni.

Jadi semangat balik nak berblogging lepas rajin BW.jengok2 blog orang,ambil semangat,inspirasi..chewwahh..hehe..be a bloger...it's not about popularity.but it's about how u reflect yourself,sharing...and bla bla bla..Masa mula2 buka langkah dulu,ala..time baru nak berjinak-jinak ngan donia blog ni.masa tu just suka2..nk try sebab saya memang seorang yang suka menulis,berkongsi pengalaman.Maklumlah..nak jadi novelis la konon..over kn?but it was true!

memang nak jadi novelis tapi skill tak cukup!at this moment jadi blogger udah le...hewhew..

ohh....terrlupe tujuan sebenar update my bloggy!nak share yang aku sekarang tengah masuk dalam dunia ILUS!hemmm???what's dat??ni haaa...


ILUS...I LOVE YOU STUPID! (REVIEW)

novel yang saangatt tebal. Geleng kepala je kawan2 aku tengok novel ni. rasanya novel ni bersamaan 3 biji novel.phewww...larat ke nak baca??ehh..larat!disebabkan novel ni karya baru daripada Melur Jelita, the writer of my febret novel AWAK SUKA SAYA TAK  so...aku nekad beli jugak second novel garapan MELUR JELITA ni...

Time baca AWAK SUKA SAYA TAK?I'm completely enter to the new world.dunia Intan Zulaikha.So i wanna see whether i'll enter to the new wordl again or not.dunia Iris!


Okkey..stakat ni baru baca page 100 something.mula2 baca aku tak ada mood sangat nak membaca time tu.So, agak bias la kan..i can't judge la waktu tu. So,aku decide nak tinggalkan novel ni kat rumah dan start over again bile aku balik cuti nanti!boleh ke tahan tu??haha..memang tak boleh!

Tak disangka aku capai jugak smalam. Sekarang jalan ceritanya dah makin interesting..ala..tapi aku tak de masa nak baca at this moment. Sampai aje Melaka esok aku dah nak nak gerak ke Langkawi for my class trip. Balik trip pulak dah sebok ngan test yg tertunggak + esemen yg belom lagi aku sentuh...

Duk pikir2...aku rasa terpaksa aku lupa dulu ILUS.Aku akan stat baca balik bila masa dah sesuai.Waktu tu dah boleh goyang kaki ke kann...hehe

Sabar sabar...detik tu akan tiba wahai hati..hihi..Btw,anda2 semua patut dapatkan ILUS  sebab ramai yang beri positif feedback taw!rugi la maknanye kalo tak baca, Jangan risau,,tak pengsann nye baca ILUS ni.. =p

Actually nak wat review pasal ILUS tapi tak dapat la sebab aku belum lagi khatam novel nih!kalo dah,baru beri impact cket cara aku review tu.Mesti korang membuak2,curious je nak baca..hehe.tapi kalo nak tahu jugak pasal ILUS ni..dipersilakan search kat MR.Google.macamtak biasa kan...nanti akan kuar banyak pasal ILUS ni. So...HEPPY READING uolls!







*rahsia hati tak siapa yang tahu...





Saturday, 27 October 2012

Perfect match!

Posted by MIRA at 09:25
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum!selamat malam...heee..

FIRSTLY....


I'm craving for this!sodapye...jap..sedap ke brown sugar macchiato ne??
rsenye  xde la sedap sgt,pahit!tp i still love it!macam den ckp kt atas tu haa...

SECOND...


 my boipren yg  dah ditinggalkan selama hampir sbulan lebihh..first day balik terus dating bersamanye hehe..
satu kerja la jugak nk angkut balik  mlake skali nanti.tp i x kesah...asal bersama.rindu nk petik hari2.berazam  nak blajar lagu baru dan chord2 yg up! cket..sempat jugak la myYoongg ni menggoda kazenku yg ye junior.dipaksa mamanye beli satu gitar utk dia...hehe..ada jugak ikut jejak langkah aku..nnt bloleh wt satu band! =D

*yoongg-nama manja gitar cum boipren aku..hee..over!

THIRD.....


 My hometown....replika udang dan sotong mercu tanda Bandar Marang!sempat lagi snap pic ni time kat tingkat atas bangunan mara.morning view yg sgt mendamaikan..ni  yg wat aku tak nak balik Melaka..huhu..tu x campur dgn pantai die lagi..my hometown still the bestest everr!!abaikan kesalahan grammar kt situ naa...hehe

NEXT....


 ni tak ada apa pun sbenanye..just gambar sbiji telur rebus yg mana terdapat 2 biji telut kuning di dalamnya.kira macam kembar la...yg nak gelak tu, tak tahan bila makcik aku gurau cakkap suh panggil harian metro sbb pelik bebenau..haha.tapi aku rasa dah takjadi pelik kot,mungkin kami2 ni jarang tengok @ x penah pn tgk.. =P ouh... btw,lupa nak ckap yg gmbai ni di snap siang td @ hari raya ke2 aidiladha..SELAMAT HARI RAYA sume!


 Okkey!skarang aku nak bgtaw pasal fenomena keluarga Mamat Sah@ toki aku la...fenomena kat ats ni dan  yg kat bwh ni adalah biasa bagi kami.tpikir tadi nk letak dalam entry aku bila my auntie terperasan mende ni.Aku pun perasan.everytime balik umak tok,mesti masing2 jadi ulat buku. sume duk bace paper la,buku la,magazine la...Sgt interesting bagi aku. 


 tengok tu betapa khusyuk nye masing2. Kiteorang jadi cmni mungkin sebab toki aku memang jenis kuat membaca.Penuhh paper and magazine kat rumah dia. Dats why aku pun sgt suka membaca. keturunan rupenye...hehe...


 seriusly!yg ni pakcik aku.dah la dalam waktu yg sama plak tu kteorang baca.kiranye kalo korang datang umah tok aku ni,masuk rumah je dah boleh nampak fenomena nih!haha..comel je...


yang ni lagi la.si Alia yg sgt tekun membaca.hee...orang snap gmba dia pun x sedar.Tapi it's a gud habit la bagi aku. Minat membaca tu mesti dimulakan dgn yg tua jugak,,baru yang muda2 ni ikut..kita tengok je la lepas ni mcm mana kazen aku yang kecik2 tu.Diaorang teruskan tak tradisi ni..hehe..


KESIMPULANNYA....

Aku gatal tangan nak update tapi xtaw nak update apa..kira lulus je la entry kat ats ni eh?.ada motif apa..nakbagitahu yang membaca tu bagos...walaupun gambar2 sbelum tu tak berkaitan!selingan semata-mata okk!jangan marah...nanti x comel@ensem...hehe..okk merapu!gudnite je la...








*coffee is more sedap dgn adanya coffeemate =)
after all..yg indah itu bahasa..hee..



Friday, 19 October 2012

KUASA 475

Posted by MIRA at 01:40
Reactions: 
0 comments
Oh No....!!!!!!

Macam tu la hati aku menjerit bila dapat tahu power mata aku naek lagi!Mula-mula dulu just 125 tp skarang dah naek sampai 475!Oh god....tu la.malas lagi pakai spek.Duk pakai pastu buang pastu paka balik,macam tu la jadinye.

Tahun ni dah nak masuk 6 tahun pakai spek since 2006. Terpikir la jugak kan..kalau time tu tak sibuk nak pakai spek agak2 macam mana?Yela..masa tu kan power baru cket lagi. Boleh avoid lagi kot pakai spek.Tapi aku mana la tahu apa2.Asal rasa macam rabun je terus pegi jumpe optometris.Dah sah sah la optometris tu cakap kena pakai spek. Sales people kat situ pun ofkos la bersungguh suruh aku pilih spek tu,spek ini kan????Aku pulak lagi la...nampak yang cantik2 je kan..tup tup...menyesal pulak skarang.

Sepatutnya aku rasa la,rasa la kan....i should see a doctor kat hospital tu. Bukan terus pergi jumpe optometris kat kedai tu.Sebab adik aku cakap la kan..awal2 rabun ni boleh dirawat lagi.Power pun x tinggi. Doctor akan bagi advice pastu kasi vitamin.One of her friends la yang bagi taw macam tu sebab itu la cara dia mengelak pakai spek daripada awal.Okk!!benda dah jadi tak boleh pusing balik dah..terpaksa la aku pakai spek ni kalau nak tengok sbijik-sbijik.

Hati pun tertanya-tanya la jugak kan macam mana rabun jauh ni terjadi. Lepas google situ,google sini,jumpe la info nih:

Tiada teori tepat mengenai punca berlakunya rabun jauh. Bagaimanapun,faktor keturunan boleh menjadi salah satu puncanya. Kemungkinan seorang anak yang ibu bapanya rabun jauh mengalami masalah sama ialah 40%. Tapi ada juga teori mengatakan,membaca pada jarak dekat juga boleh menjadi sebabnya. Manakala sesetengan pakar lain pula mengatakan,kerana rabun jauhlah seseorang itu membaca pada jarak dekat!


                                            

                                          


Dalam kes aku ni,tak tahu la mana puncanya. Parents aku tak ada la pulak rabun jauh. Ke sebab aku ni tengok tv duduk paaaliiinggg depannn??hahaha..kalau buleh,dalam tv tu aku nak masuk!mungkin la kot..kot..hehe. Tapi aku perasan aku start rabun since aku duduk asrama.(mesti org akan ckp "oh...rajin study la tu...study dlm gelap.Kat asrama kan kene tutup lampu awal.so tak boleh la nak studysampai lewat malam")hehh....jawapan aku "tak de maknanya!tak pernah pun rasanya aku study dlm gelap.Lampu pun tak de la tutup semua sampai gelap gulita gittooo!". 

Jadi sekarang akU nekad la nak pakai spek sokmo...!tapi tak dok la sokmo sgt!kat bilik malas la jugak nk pakai. Tapi boleh dikatakan most of the time ak pakai.sob..sob...terima hakikat okkeyh!disebabkan itu jugak aku motivate diri sendiri supaya pakai spek tu slaloo dgn cara..jeng jeng jeng..!!!tukar yang baru =p

Yang lama still guna tapi kena pegi tambah power dulu. hee...licik kan?


Nak pilih yang baru bukan senang!abeh kedai aku pusing. Kene la cerewet sket part ni kn..hehe.Mula2 nak cari kaler light pink. Tapi Ya Allah...suasahnye nak jumpe!aku dah x tak nak kaler itam sbb sama je ngan yang lama. Pastu nak pulak kaler putih, tu pun susah jugak!yang ada x cukup memikat hati..ehehe..Finally, i choose the purple one!


                                              

lebih kurang chenggini la...maleh nak snap gmba.goole udah le..

kira macam semangat baru la..kalau tak,mana nak pakai..demand kan?mengade!nak wat camne,pakai contact lens,sakit mata la..x selesa la,apa la..nah!amekaw...pakai la spek tu! tapi berharap lagi mata ni ada peluang nak melihat dengan jelas tanpa spek!mungkinkah???emmmm...













*sangat merapu entry ni sbb dh 2 mggu perap as a draft..lupa dah main point nye ape,,hehe =)
*SOKMO stands for-SELALU =)













Wednesday, 3 October 2012

Mencintai Dengan Sederhana

Posted by MIRA at 02:38
Reactions: 
0 comments
some people saids...

"perempuan menggunakan istilah 'berkawan' untuk memutuskan sesuatu perhubungan".
                                
                                                 AND
some some people saids...

"lelaki menggunakan istilah 'berkawan' untuk memulakan sesuatu perhubungan".

my comment: Not really..it depends on people.Kadangkala,istilah berkawan itu lebih sesuai.I mean..more sopan la. Bila mengunakan istilah ini, secara otomatiknya ada jarak yang memisahkan,ada batas dan tidak terikat.it's not about afraid to jump into commitment.Tapi istilah ini membuatkan kita lebih berhati-hati dalam menjaga batas sesuatu perhubungan apatah lagi ia belum lagi hubungan yang halal di sisi agama. Sekurang-kurangnya istilah ini dapat mengingatkan kita di mana kedudukan kita.So,tak de la kita cinta tinggi melangit for someone.Lepas tu tak de la kita frust terguling-guling bila apa yang dikejar tu tak dapat. Ye tak??I just remember and like this:

"MENCINTAI DENGAN SEDERHANA"

Maksudnya,bersederhana lah dalam mencintai sesuatu contohnya (ayat karangan BM =D) manusia,harta,pangkat dan semua benda yang bersifat keduniaan(duniawi). Tapi bersungguhlah dalam mencintai ALLAH.Sebab apa?sebab...redha Allah yang kita cari kan?kalau becinta bagai nak rak pun,tapi kalau Allah tak redha,tak izin..tak kan terjadi jugak.

Soooo...i'm not agree when people saids "perempuan menggunakan istilah 'berkawan' untuk memutuskan sesuatu perhubungan". It does not always true la for me..ada juga perempuan yang menggunakan istilah 'berkawan' to start a relationship. Maybe it's more comfortable.Yes..thats the point. Dan mungkin ia juga sebagai langkah berhati-hati supaya cinta itu tidak melebih-lebih!i don't know whether u all agree atau tak tapi everyone ada their own points of view kan....it's all up to you.You decide it how to use that term! =)




*haha..tbe2 update pasal ni pulak. Just to share my opinion lepas terbaca status tu dkt my fren punye wall(fb)

 

Tuesday, 11 September 2012

KUNFAYAKUN!

Posted by MIRA at 10:16
Reactions: 
0 comments
Pergi 'nya' tidak dipinta
Datang'nya' tidak di duga
Segalanya terjadi apabila DIA berkata :

KUNFAYAKUN!

Dan aku tiada daya menolaknya
Sejauh mana aku berlari
Sekuat mana aku menahan
'IA' tetap datang

Hanya pada NYA aku bersandar
Memohon kekuatan agar aku tidak terleka
Memohon agar dilindungi dari segala fitnah

“Hasbunallahu wa ni`mal Wakil’: حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ
Allah (Alone) is Sufficient for us, and He is the Best Disposer of affairs (for us).”


Dan aku hanyalah seorang hamba NYA yang sedang mencari 'NUR'
Masih mencuba memperbaiki kekurangan
Setidak-tidaknya mencuba untuk ISTIQAMAH
Aku tidak mahu hanya pandai berkata-kata
Tapi tidak beramal dengannya....
Ya Allah...berdosanya aku andai itu yang terjadi


Sesungguhnya aku takut
Apakah pengakhirannya?
Hanya DIA tuhan yang mengetahui
Dan aku hanya mengikut lorongan ini
Semoga aku tidak tersesat!
Semoga ditetapkan hati
Andai ini jalan yang terbaik






*menulis dan menulis hingga akhirnya hilang resah di hati











Monday, 3 September 2012

Raya For Us!

Posted by MIRA at 21:56
Reactions: 
0 comments

ASSALAMUALAIKUM....

rasanya tak terlambat lagi untuk aku ucapkan SELAMT HARI RAYA AIDILFITRI,MAAF ZAHIR & BATIN...

kalau tak silap sekarang masuk minggu ke 3 kita berada dalam bulan Syawal.. Alhamdulillah keranakita masih lagi di beri peluang oleh Nya untuk menyambut Syawal pada tahun ini. Begitu juga dengan Ramadhan yang sudah pun berlalu. Harapan nya semoga amalan kebaikan yang kita kerjakan diterima Allah SWT..ameen...

 Tahu tak betapa boringnya nak tunggu semua pic2 ni 'di upload'?itulah aibatnya kalo malas nak update..hehe..semua yg tertinggal tu nk masukkan skali.

Raya tahun first time sambut raya dengan kehadiran new family member. Sape lagi kalo bukan our abg long a.k.a Abg Eddie..heee...

malam raya hari tu my elder sis dah balik umah mentua dia.Sooo..ak layg jd big sis nye! Bangun pagi dah sibuk tolong mama apa yg patot tapibukan bnyak pn nolongnye..kejap aje sebablepas tu dah kelam kabut nak pergi masjid solat sunat aidilfitri.Itu satu kewajiban tiap kali raya. Nasib baek sempat solat raya..



my family =)abg eddie jd photographer sat no!hehehe...

punyalah kelam kabut time ni. Dengan aku yang tak siap pakai tudung lagi masa tu.,cepat2 turun ambik gmba.malas dah nak dengar abah bebeltime ni sebab lambat..hehe..ala...abah leaki,mana ada lambat cam kami pmpuan ni nak siap2..heheh..peace!

*tgk muka pun pucat je. tak sempat taruk apa dah haih!tangkap muat je.tak pe lah..natural beauty..haha ~gedik

ni hari raye ke 2.bersama my cutest cousin!fawwaz rayyan...
time ni pun same. Raye ke 2 jgn harap la nk ambk gmba cntek2. tetamu datang tak benti. koje je le...angkat tu,angkat ni. Tak yah wat openhouse pun umah aku ni kalo raye.x wat pun org bduyun duyun jugak dtg. so...datang je la.Senang citer...always open gitto...hehe
 
  ni apa jadi?raye pakai cmnike??ehh..nape?boleh apa..
ni raya ke 6 dah.tapi still lagi org datang beraya taw! ni time hangout bersama prempuan sahaja!mkn2 at MAYANG VILLAGE foodcourt Mydin mall. asalnya igt nak g pantai batu buruk. Tapi jem nye mak aihhh..tak larat den...pusing je la p cuci mata kt Mydin mall nieh!

             fevret food mama..mee hot plate!asal datang sini je nk mkn mee cndawan,,hehe

 my sis..Nina!

 my sis yg paling kamcheng.heee... Alia a.k.a k.chik.bukan akak eh..adik!

 hari raya ke 2 sempat jugak my big family wat bbq malam tu dekat umh tok.abah yang beria sangat...we follow je..sangat best sebab dah lama tak buat bbq. tgk tu betapa semangat nye aku =P

 My cousin, Aiman

MERDEKA RAYA!


Okkeyy...ni biskut paling senang aku penah buat. Cornflakes bersalut choc! sehari seblom raya duk buat biskut ni.senang,cepat dan lazat.!sape2je boleh wt kot..ekekeke...


we again! sori fi...camera tak kena letak.tak nampak dah songkok nye..tula..sape suruh tinggi dari k.ngah =D
alamak!tudung  pn senget dah gara2 lari cepat2 takot tak dan nak snap gmba.patotnye kene set timer tu sejam awal..haha

 naseb baek budak kecik ni ringan je...heee..

 Allah..dah tua ada hati lagi tu maen bunga api!nostalgia..hehe


 ohhhh... i love this picture!Arissa is holding his lil bro Ayish!

 jangan silap pandang dan jangansalah paham. This is my adik k...not abg!kami mmg gila2~bukan gila taw..hehe..sbb tu la kot dia tak takot pun bila ku marah dia...hmphhh...dah kakak tu lebih kurang je mcm dia. dats the other site of me! =)

nina.ayish and me..

pendek kata..hari raya memang sesuatu yg sangat best dan sangat bermakna. waktumacam ni je la semua family members dapat berkumpul. Tapi di akui keseronokannya tak sama macam kita kecik2 dulu kot..walau apa pun tetap kita raikan dengan kesyukuran. Apa tukata orang?RAMADHAN DIHAYATI, SYAWAL DIRAI?heee....

semoga tahun depan aku dan keluarga malahan kita semua masih dapat minikamati saat sebegini, InsyaAllah...


*mendung je kat luar.tapi hati ku tetap mcm suria =)
 

~ RoS PuTiH~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review