"LOVE is like a cup of coffee..sometimes its bitter but we still love it!"

Wednesday, 30 May 2012

dekat?jauh?

Posted by MIRA at 10:23
Reactions: 
2 comments
seriusly.... i don't like the fact "dekat tapi jauh"
it's better if "jauh tapi dekat"
kan???you olls rase cmne?????

ok!nak cakap tu je...dah tu je yg mampu di tulis time  ni.











*menyesal plk x bli latest novel from anis ayuni hari tu (KEJORA DI LANGIT CINTA)
x pe,nanti sampai Melaka i nak serang MPH, x pun POPULAR...heeeee..... =D

Saturday, 12 May 2012

Saya Sayang Gitar Saya..heee..

Posted by MIRA at 12:38
Reactions: 
11 comments
Huuuuuu...tensen nye maen gitar. Asal2 beli gitar, nak belajar maen. nak belajar maen sbb nak hilangkan stress..last2,aku plak yg tensen. tapi..tapi..still bersemangat lg  nih..hihihi..jd stress bkn sbb ap pn.Sbb ak just taw basic chord je. Lagi satu tak tahu nk strum cara yg betol..smalam sempat la try lagu Yuna.(heh...berangan!). Susah jgk nak maen lagu Dan Sebenarnya..lg senang Cinta Sempurna kot..tapi x jadi jugak. Rasa macam nak campak aje ke tepi gitar tu. Tapi x buat la..beli pakai duit tuuu...bukan pakai daun..heee

Tapi dalam tak tahu nak maen, boleh la jugak cket2 maen satu lagu neh. Falling Slowly by Glen Hansard.(tak sure la nk eja name ni.. =p). First lagu yang aku tahu maen...punyalah semangat practice dekat seminggu time cuti midterm hari tu..berbaloi la jugak!!

lagu ni x susah sangat nak maen sebab hanya menggunakan 4 basic chord (C F G dan Am). Aku rase sape2 pun boleh kot...so x bleh la nak berbangge sangatt..ye dok?Tapi aku rase still ada lagi sumbang mambang. tak pe, nanti mintak tolong sifu2 ajar. =)   Lepas ni buleh le ajar Iili housemateku maen plk.(cess..berangan nk ajar org!)

Malam ni sempat pegang kejap je gitar tu sebab sebok duk buat esemen. Tadi dinner kt MCD  sbb dah bosan makan nasi..euwww...berlagak kn?haha..tak de la. Makan lauk same,mane x bosannye?? Padahal MCD tu pn aku rse bnda sama jugak aku makan. Tapi sebab tensen terkurung kt  AYM ni kn...keluar la jugak + hati rase sedih jek tadi..tapi pegi MCD lagi sedih kot..sob..sob..(past is past).

Sekarang aku nak menghabeskan nuget MCD td yang tak habes2. Tu la...makan ikut nafsu. makan Bigmac tu pun dh kenyang kot...ok..tak nak melalut lagi.Nak pegi beradu sebab esok ada misi awal pagi dgn Laila..hehe ..(awal la sgt!).


gud nite,jaga diri, salam....



*susahnya nak pujuk orang merajuk ni kn?kesian  kt sy. kang cncel plan kita 19hb ni..hihihi
you are gud fren rite?? =)

*prnah satu ketika trfikir takkn sentuh gitar tu..tp sy percaya sy seorang yg kuat.thanx for those words...u make me realize one thing.


Saturday, 5 May 2012

Kekuatan Sekeping Hati

Posted by MIRA at 10:43
Reactions: 
2 comments
Bismillahirrahmanirrahim....Assalamualaikum..

Tiada apa yang istimewa untuk diperkatakan
cuma ucapan syukur padaNYA..di luahkan di sini
Terima kasih Ya Tuhan kerana memberikan aku kekuatan
Dalam rasa penuh keraguan untuk melangkah
Aku teruskan jua kerana aku berpegang pada satu perkara,
PERCAYA PADA QADA' DAN QADAR.

I once doubt that i can't walk alone,
I told myself to be strong.
Sometimes i hate myself because i start
to be spoil and weak..like i don't know myself
 anymore.

But,one day i realize...
i said this to myself,
"come on!all this time, there's no one beside you
except ALLAH and your family.
You walk alone for 21 years and when
you turn to 22 why you turn to be like this??
Don't you miss yourself,your old one?
Who is very strong,cheerful..

Ya..aku rindu aku yang dulu
Secara jujur aku sangat bangga menjadi
diri sendiri.
Beberapa kali aku jatuh..rasa sakit dan menangis
tapi akhirnya aku bangun semula.

4 tahun yang lepas
di saat semua teman gembira melangkah
ke menara gading,aku hanya mampu melihat.
Menangis?ya...sangat teruk waktu tu.
Aku bertanya pada diri sendiri kenapa aku
tidak seperti mereka?
Hakikatnya aku sama seperti mereka..
Keputusan yang hampir sama..
But after that, i realize that ALLAH want to
give me something that i would never expect!
DIA maha adil.
Sebenarnya kesusahan itu hanyalah sekadar
ujian untuk hambaNYA menjadi lebih kuat..

Dan hari ini..
aku mengorak langkah kerana
aku kasihan pada diri sendiri.
"Tiada siapa yang akan mengasihani kamu
andai kamu tidak mengasihani diri kamu sendiri"
Actually I'm not  so strong,but i'm not that weak!

"Belajarlah untuk meminta maaf dan memaafkan,
nescaya hati mu akan berasa tenang..jangan ditanam
kebencian kerana ia akan lebih menyakitkan,
senyum lah walaupun pahit kerana disebalik
kepahitan itu tersembunyi kemanisan yang pasti.
Dan..mengadu lah pada YA RABB..kerana hanya
DIA yang benar-benar mengerti hatimu"

ILUVISLAM wallpaper






*practice makes perfect!start to hold 'it'!hold whattt???haha... =p







 

~ RoS PuTiH~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review