"LOVE is like a cup of coffee..sometimes its bitter but we still love it!"

Sunday, 24 March 2013

Strive For Purple Walk!!!

Posted by MIRA at 06:11
Reactions: 
1 comments
Assalamualaikum!

Last sunday, aku bersama 11 orang staff Ri-yaz Heritage ber "purple walk" ahaha...Awal pagi dah sampai opis,around 730 gittoo..gerak dari rumah dalam pukul 635 dkat2 640 cmtu. Sepanjang pjalanan tu,dah nampak manusia berbaju purple.Semangat!

Aku agak terkocoh kocoh sbb baju belom dapat baju as aku x keje ary sbtu time dapat baju tuh. So aku brpakaian keje mcm biase,blaus + slack. Sampai opis tengok tak dak orang pn,,sbb ahad some people from my deparmnt tak keje.macam aku hari ni,hari ni is my off day...yeay!(since aku dah kje ahad smpai sabtu mggu ni) tp esok dah stat keje balik T_T

Around 830 cmtu kami2 ni off to Pantai Batu Burok which is the starting point for our purple walk! So semua wanita2 area Kuala Terengganu ni berkumpul kat situ. Ramai gila wanita2berbaju purple. Berapa ribu entah!dok kire pulop...tapi pujian harus lah diberikan kepada semua yang menyertai especially kepada wanita yg dah berpangkat nenek!baguih sgt dorang ni..impresssss......  =)


Dato' Haji Ahmad Bin Said (menteri besar Terenggnu)

See????btape smangatnye dorang.,ada yg lagi tua dari makcik ni.tp x sempat nk snap pic
*sila abaikan bendera2 tu ye..heheh..


We start from here!Pantai Batu Burok and finish it at Dataran Syah Bandar. Jauh la jugak..bagi org muda mcm i ni blh la tahan lagi. tu pn dh lombik dh..haha..tapi bg yg berstatus mkcik atau nenek, kesian plk tgk. tapi impress sbb dorang berusaha nk smpai ke garisan penamat.Ada aje yg dh benti x smpai satu kilo. dats why aku impress kat nenek2 yg berusaha nak abeskan purple walk nih...aku??penat sbenanye tp aku jalan smbil rilek plus cuci mataa...so x terasa la penat tu. =p dalam setengah jam ke 40 minit cmtu,kami dah smpai di Dataran Syah Bandar..peace!

 Semangat betol aku!dari baju,jam,spek sume kaler pepel.Jgn tataw yg sbenanye kasutaku pn kaler pepel gk!ahaks!tapi tade plk gmbo kasut T_T

ni antara staff Ri-yaz

me wif nana!

sempat jugak kami2 pegi melantak mee sup + teh o ais atas Pasar Kedai Payang!makan tgh hari butadgn cuaca yg super hot!mmh fuhhhh.....

kawan2 yg sesame inter,Ainun dgn Dayah.tapi dey all ni from dpment account hee...

me wif Muni @ sales coordinator yg workaholic!jgn marah keyh...haha..



views from the jetty.jgn tataw ygkami naik boat balik ke Resort =)
ni lg gmba....



  nun dari jauh dah nampak resort kamiiii...

                                                               ok fine...x nmpak aku!










i like this pic so damnnnnn.!!
*opppss..tu kasut pepel! =p

Okk....lepas abes sume ni,aku masuk keje sperti biase.around 2 pm cmtu stat kje lalallalalala.....jenuh tunggu pkul 5.boring sengsorang dpn pc T_T
Apa pun, i like that day!mentang2 boleh keluar kannnn....ngelat!







*Happy Birthday to you...where ever you are,wish you all the best!





Friday, 15 March 2013

THE WANtED !

Posted by MIRA at 07:30
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum!

This time i'm not going to talk about my internship!Jom cakap pasal laen (hamboih...stress nmpak??)haha opkos la..tak nak keje time weekend next week!but i have to! T_T



Ok dah..dah..mari la ke mari kita tukar topik. Ehem!sangat best duduk rumah hari ni tanpa buat apa2.eh tipu la tu..household chores dah smestinye wajib buat kan.nak kawen kena rajinn hahaha..*gedik! 
Hari ni dari pagi ngadap lappy online,tengok 'manusia berlari' (anda tahu apakah itu kan?)and bla bla bla..


Pastu tengah godek2 apa yang ada dalam hard disk, terjumpa la(ke terpandang?) gambar2 lama.Gambar part3.Ada tengok sambil senyum,ada tengok sambil sentap,ada tengok tanpa perasaan.Tapi yang pasti penuh keikhlasan,keredhaan...yang berlalu,tetap pergi. Dan...aku bersyukur dengan apa yang dipinjamkan kepada aku hari ini.Terima Kasih!~tibe2 emo pulak dah..hehe

Then, ble duk godek2 lagi tuh..tjumpe la gmbau ni. Suke sangat jacket ni!mnyesal tak terus beli hari tu..hurmmm...




Jacket ni aku terpandang time masuk butik DEES itu hari. Sem lepas kalau x silap. Aku memang suke pegi butik ni sebab baju dia cantek2. Korean style gittoo..heheh..harge baju kat sini pun tade la mahal sangat. Yang mahal ada tapi yang murah pun banyak jugak!So far...not bad la..outfit tuk pompuan,lelaki sume ada.

Kalo kat Melaka ni, korang boleh jumpe butik ni dekat MAHKOTA PARADE ataupun dekat JJ (AEON). kat laen, i'm not sure.  Nak jadi ceritanya...haritu aku just window shopping. memang tak nak beli apa2!(padahal tkde duet! =P) So aku masuk hampir semua butik yang ada kat situ. Bila terpandang jacket ni,terus jatuh cinta!tak pikir panjang..terus grab pegi try. 



I'm just into it!

tengok...siap snap pic lagi sebab dah tahu takkn beli.dapat ambik gmbar sudah..haha.Actually mmg nak beli tapi terpikir yang aku akan pakai atau x?jacket cmni mcm limited cket bila nak pakai. Macam duk oberseas la pulok!cm malu je nak pakai...ehehhe..so berbelah bagi la aku time tu.Tengok harga rm200 something.lupe brape.Kalau kompem pakai,ak tak dak la kesah sgt nk kua duit. Tapi kalo tak pakai, tak ke membazir namanye beli mahal2?ennn...lastly,aku decide tuk wave je lakat jacket ni.Selamt tinggal,babai!

Itu hari pegi lagi sekali butik ni. Tengok2 dah tak de. Menyesal!taw knape?sbb my mum ckp "kenapa x beli je?kalo mama lah,mama beli la dulu. Bukan senang nk jmpe something yg kita bkenan. Mana la taw nak guna nanti..."  huaaa.....nyesal kot!sekarang ni slalu duk teringat..cian!Next time aku nak pegi lagi skali,cari jackjet tu.. T_T

Next meeting with advisor is 2 weeks from now!Ada rezeki,ada masa..aku melencong le ke sana.Sempat atau tak,tak pasti. I can't wait nak balik Melaka. Dah rasa cm negeri sendiri.eheh.. Tapi i don't like the journey!8 hours...hummmm...


with love,
mira @ ros putih






*to have you in my life is a granted..thank you! =)


Friday, 1 March 2013

INTERNSHIP #Episod 2

Posted by MIRA at 07:32
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum...

Nak smbung drama sebabak intern ni!ehem2...td petang i feel a lil bit down n down.Al kesah nye cmni...
Aku dah dapat advisor yg bertanggungjawab untuk aku wat thesis nanti. Alhamdulillah...dapat lectrer yg aku kenal dan penah mengajar aku subjek personal devlopment (PM Zaiton) masa aku part3. plus dia memang baek,peramah.even hari last papper aritu pun aku sempat salam ngan dia,kbetulan tjumpe.So i'm gladla kan..

Tapi yg x bestnye only me yg dapt PM Zaiton.i mean, my classmates yg laen sume dapat skali at least dua org.Tapi aku???sorang je, bersama dgn 3 org lagi student yg aku x kenal.even aku knl, aku x rapat sgt.klass laen.waaaaa.....nk menanges beb..sob..sob..agk brmasalah la bg aku sbb nak kne bjanji dlu ble nk g jmpe lectrer bgai kn.sbb i have no place to stay klo p sana. klo ada klassmates rasenye ok cket kot sbb dh bese..huu..

Tapi pikir punye pikir...aku malas pikir dah.layan je lah...think positive sudah. Agaknye sebab aku dah dpt lectrer yg ok, sbb tu aku di duga cmtu plk.alone....Takpelah.in shaa Allah aku blh srvive =P and this friday, in shaa Allah aku akan bergerak ke melaka.jmpe advisor.bestnye...yeay!tp tu pn klo jd la..klo xdpt,blom la gamaknye..jadi la,jadi la..ameen!

Tutup crite tragis tu (tragis??lol...) meh aku citer pasal kerja aku plak. rabu lepas kire macam bad day aku la. berapa kali buat salah daa...pagi2 lagi dh wt slah. Ada ke patot ako pegi cop terbalik dekat surat mintak sponsor?dah la surat tu nk kena fax!haru aku jadinye...ketaq2 dah kak oiii...gamble je la pegi fax tu. Nak cop lagi skali,takot nanti x nmpak plak cop tu bile overlap.sudah nye aku fax je la dlm keadaan cmtu,..aiyyooo...kene gelak je la ngan staff kt opis.gelak??yes...tp naseb baek gelak.kalo kne marah cne?dah la surat tu nak kasi GM sign.tp mmg nseb baek la dia x kompelin!i think x prasan...hehe...maaf..lenkali x buat dah... =P

Yang tu satu, lagi satu aku salah email kt customer. spatotnye contract rate yg aku buat tu kene email kat customer in PDF form. Tapi entah cne aku lupe sbb bz sgt aritu smpai aku pegi emel dlm excel!ouhh....makin serabut aku jadi nye.cuak la jugak. tapi bak kata si munirah,staff merangkap member kamceng kt situ.."biasa la wat salah.kesalahan minor xpe lg. Kalo yg besar itu baru ssh!"...lega cket ble xde pe.mane x cuak kalo sume keje tu nk kne cc dekat mnager.ofkos every kind of error tu akan terserlah!haha...

Hopefully lepas ni dapt di elakkan la kesalahan cmtu lagi.abes la kalo asek wt salah..x pasal2 effect dekat markah aku nanti..ye dak??last sem ni penentu kowt..

Ahad ni aku kje since aku dh cuti jmaat sbtu. Maybe btambah sebok tu sbb si Munirah cuti straight sminggu!how dare..tkontang kanting la cheq soghang2 nanti T_T   jgn kelam kabut sudah!aku ni blh tahan jgk kelam kabut kdg2 hehe..peace!sooo...i'm gonna stop here.till we meet again.. =)


 kerja aku ble free...gunting papper.any info,promotions bout hotels,menu n bla bla..


 first day intern itu hari..settlekan card chinese n.year.manyak wooo...


 this is our flyers to promote our special menu every month. We call it as GTP


okke...jgn x taw..kite ada gym kt cni okk!


pemandangan biasa dilihat sekitar resort ni,Ri-yaz Heritage Marina Resort & Spa
okk..dh reveal tmpat ni =P





*salam takziah untuk keluarga anggota polis yg terbunuh di Lahad Datu...Al-Fatihah...
semoga keadaan kembali aman.ssh skarang ni,keselamatan negara pn blh wt maen2.



 

~ RoS PuTiH~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review