"LOVE is like a cup of coffee..sometimes its bitter but we still love it!"

Friday, 21 June 2013

From Nothing to Something

Posted by MIRA at 23:22
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum!

Bukan nak cakap saya dh jadi something or somebody, tapi just wanna say dat we should realize that we can turn to something or somebody. Contohnye..kite ada impian itu,ini and bla bla...then we try our best to get what we want. Only after that we will realize dat we actually have 'something' in our self. tapi dengan syarat, kita cuba dan cuba.

Since i had finish my internship, i pn tpkir2 la nk wat apa pasni. Master???mcm x nak pulak.Aritu kemaen lg nk smbung overseas la..apa la...ciap search lagi mne2 universiti yg sesswai.Tapi tibe2 jadi x nak pulak. rase cm nk rehat dulu..nk keje,cari pngalaman. Tapi org ckp, kalo nk smbung baek smbng terus. nnt dah kje, kawen, branak pinak (Ooppppsss... =P) makin la susah n malass..hehehe

2 3 hari ni duk isi tu,isi ni mne la taw kot2 ada rezeki.ye dok? bila alami sndiri, baru taw sshnye nak dpt kje.Yg sbena benanya, aku dapat offer smbung je kje terus dkt tmpat aku prktikal. Dirisik2 la jgk kan..kalo x nk lama pn, at least blhla tuk cri pngalaman. Tapi aku..entah la. my parents said i ni trlalu choosey..tak tahu la nk kata aku ni mmg choosey ke apa. Tpi aku mmg sebegitu!kalo aku x nak,mknenye mmg x nakla tu. Aku pn nk kata tk nak sgt tu, x la jgk. pokok pgkal yg sbena-benanye adalah...i dont feel like i am ready to enter to the working environment..pulak???

Haishh..pening la kau ni! iye...tp itu la hakikat yg sbenanye. Lagi satu,aku ni jenis suke buat kje yang aku minat. kalo dah minat, apa pn x kesah ken?ken?tapi mana boleh kje ikot minat je. mane nk dapat kalo sume org nk keja ikot minat.by hook or by crook,kne kje jugak.kita yg kne blaja untuk minat..heheh..seriously!dlm dilema...

Tapi i dont plan to stick on dat attitude le...itu just cobaan yg nk mnduga aku. In Shaa Allah..tk lame lgi dapatla keje dan aku akn cuba fikir positif. X kan nk duk umah goyang kaki.laenla kalo ada ank raje yang nak..kehkeh...but, seriously, aku tahu cmne aku akn usaha n wt kje kalo aku dah suke!contoh, time skolah mnengah..aku beria2 masuk koir wakil sekolah sbb aku mmg minat muzik n something like dat la kan..training siang dan malam. tak kesah hape dah!mmg penat!Balik skolah terus gigih menapak ke bilik muzik wktu tu.mcm studio la..sume instruments ada kat situ.tak tahu lah..aku rasa bile masuk je kat situ, aku lm dunia yg brbeza.fun!sbb.....yesssss...sbb minat!

Dan usaha tu bebaloi sbb pasukan skolah aku time tu bjaye ke peringkat kebangsaan..hik!perasaan masa tuhan je yg tahu. Tapi malangnya, naek form3 aku tpakse melupakan seketika minat tu sbb my parents x galakkan. katenye aku banyak ttinggal dlm plajaran. Oh my.... ='(

Ingat lagi cmne aku menangis sbb x nk benti. tp akhirnya tpakse akur jugek!pengorbanan la katakan..nk wt cmno??puas dah aku pujuk dorang but the annswer is still no!aku explain yg aku pnye studies down bkn sbb koir, tapi sbb aku penat maen Hoki, kawat kaki..bla.. bla...tp mmg pn. koir x mnjejaskan sgt pn sbb x guna tenaga bnyk mana kalo nak dibandingkan dgn hoki sume tu..hmmm..

Tapi aku x benti stakat tu. start form4, aku smbung balik smpai la form 6!fuhhh...puas rasanye!Haa...tu la dinamakan tegar!mmg tak le wt apa la...hehehe...dan terbaru, aku blaja maen gitar sndiri. Tak penah tpikir pn sbenanye yang aku akn serious beli dan belajar maen gitar!aku tak penah ada bakat tpendam cmtu smpai la aku nekad nk blaja.As a hobby, why not?? bila duk saje2 skarang ni,blh la strum gitar tu smbil2 kan..tapi belum la tahap terer. tak terer pn takpela.Aku bkn nk perform pn..bkn nk jd retis!ye dok?apa yg aku buleh ckp,i am happy!happy sbb mimpi jd knyataan. from zero, to hero (ahhhh kauuu!) hahaha...dok la jd hero! org ckap, from nothing to something!

Nothing impossible!asalkan kita rajin dan usaha..tegar!hahah...minat adalah bonus sbb itu adalah pembakar semangat!by the way..satu lagi impian mase tecik2 dulu kan...kita kann...nak jadi pembaca berita!hahah..koya sgt ke??laen entry kita smbung owkeyh???!!


myyy kesayangan!!




*up and down with it. But i love the bittersweet =)



 

~ RoS PuTiH~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review