"LOVE is like a cup of coffee..sometimes its bitter but we still love it!"

Wednesday, 26 December 2012

G.D.O # MESSENGER # BREAKUP # SEPARUH MASA ...

Posted by MIRA at 00:52
Reactions: 
1 comments
Assalamualaikum readers!


fuhhh...what  a refreshing day..time passing by and i'm counting the days..whatt???the finale.. T_T

9 days to go tapi aku belom lagi bukak buku.Hallo mira!wake up!x banyak masa dah ni...jgn lagha...~jwb hati "ye...i know...in shaa Allah esok saya akn stat bukak buku and that time no blogging2 anymore taw!erkkk..ye ke??haha!maybe not..after all,blogging is my world my passion too..in fact,writing...

okkey!today i would like to hupdate several things.emm...some of them.toooo many events occur lately but i will strory morry one by one.not in this single entry je la maknanye.,hee...well readers, i'm currently in my stydy leave.tak balik rumah@kampung because tak de perasaan nak balikpun.taw knape?because thisis my last year@semester in UiTM Melaka soooo..i'm a bit sad and emotional gitttoo..well i can say it.. excessive!
terrrlalu banyak peristiwa,situasidan sewaktu denganye lah yang berlaku since i'm here. For sure i'llnever forget them!after all..i have learnt so much and just take it easy.don't want to berat2 kan kepala dah (this is for all the pressures that make me suffer,but the sweet things at least i knowmyself better,thnx!)

dannnn.....untuk merehatkan diri seblom aku start study,opkos...GIRLS DAY OUT!i spend my first week's study leave at my bestpren place.yela..tade orang kat aparment tu..kosong!so baek aku duk sana ada la jugak orang nak melayan kann..so,smalam we all keluar la brdua.cuci mata and u know what?? i manage to buy 2 books.naik pening masuk POPULAR BOOKSTORE sbb baaaanyakkkkk sangattttttt buku yang best!rasa nak borong sume!in fact,a day before,aku dah beli sbijik buku ni. tapi aku xtahan tengok banyak lagi buku yg ada.


sooo...this is the book that i bought a day before.dah lamatak baca buke cmni.well.. i love to read about history..buku ni sangat menarik dan mneyentuh hati sebab kt dalam tu diceritakan suasana masyarakat jahiliah di Makkah dan sekitarnya. tersentuh hati bila baca betapa berat dan sukarnya perjalanan Rasul yang terakhir...u all pn patut baca.boleh dapat gambarannya walaupun tak tergambar rasanya..it was gud!~MUHAMMAD THE MESSENGER..

Then,smalam aku beli lagi 2 bijik! tak rasa membazir pn sebab buku tu kan peneman la jugak di kala sunyi.heheh..actually aku nak cari some motivational books tak pn bibliography ke...tapi tak jumpe yg berkenan di hati mueheheh...and finalllyyy...aku terbeli novel melayu!heh!~lama dah xbeli novel kot...last beli pn I LOVE YOU STUPID!so kira okkey la tu kan =p

Lagi satu,motivational book la jugak "IT'S CALLED A BREAKUP BECAUSE IT'S BROKEN".errrkkk..buku ni bukan ke untuk orang yg baru je break up@putus cinta?apa hal pulak aku pegi beli?well..i'm currently not in that situation!hehe..entah.tengok tajuk buku ni cambest tu yang aku beli. tak salah rasanye.ambik sebagai pengajaran..it was about different perspective from the author.best!


 buku kat bawah tu novel melayu that i mentioned before.ISTERI SEPARUH MASA.aku beli jugak sebab the previous novel from the same author Suri Ryana, best jugak!tajuk novel tu M.A.I.D.x boring la baca sbb comedy romantic. i like that genre..more relaxxx...





wonder la jugak bila aku mampu abeskan buku2 ni,tp don't worry..i have plenty of time lepas final exam.walaupun time tu tengah intern tapi rasanyai still have time to read.kalau baca sume smpai abes pun nanti mana nak cari lagi buku yg best2?.kat Bandar K.Terengganu agak limited buku2 yang ada.kalau nak jugak pergi POPULAR BOOKSTORE...i need to travel almost 2 hours!rasanye mmg tade lah orang nak bawak..hehe,,susah jugak bookworm kn?bookworm le sesannggatttt...hehehehe....tu la..aku sebenranye nak cadangkan POPULAR bukak lagi satu cawangan ka terengganu.why not they all bukak kt Bandar KT tu kan..untung.. sebab ramai bookworm..really???yep!






Look what i've got! yummyy!strawberry....i'm craving for it!tu yang beli jugak smalam.aku ni tabiatnya kalau nak makan something,tak bleh tahan2.kena jugakmakan.Kalah orang prgnant!heeee......psssttt..korean strawberry!so what????blurrr...


Lepas ni tgk la apa pulak yang aku mngidam.buku dah,strawberry pn dahh..maybe the next is SOUL GARDEN!haha..till then!


















*this is not the wordless wednesday...for sure...yup!
-i realize something different happened to me..sometimes i even don't know myself at all.
enter the bookstore and stop beside the shelf and staring at the book.what book??haha..u have change my dear self!but i'm still the old one.full of mystery but still hold that principe.







Wednesday, 12 December 2012

Wordless wednesday 3#: THE REMEDY

Posted by MIRA at 01:16
Reactions: 
2 comments
Assalamualaikum readers!





pheww...what a challenge month!tak semua benda bjalan lancar. kepenatan, kesibukan dan macam2 lagi. Well..that's the situation at the end of this month,in fact this year! Today..12.12.2012.nice date huh?

At this moment i'm trying to finish all the works, assignments and 2 presentations are waiting me nextweek! stress mmg stress but i try to calm down.everything gonna be okkay.In shaa Allah...

Last monday,i got a bad experience!the worst presentation that i've ever had. Tak penah lagi kene kondem sebegini ghupe..kaw2 gittoo... actually i dont mind kene tegur ke apa.sometimes it was my fault.buat salah ke apa ke kn.tapi what i've presented is just  the same to what the others do.well...it's just a bad day kot.wrong timing.haha...mungkin ada betolnye teguran yang aku dapat. Cuma it's sounds  unfair.hemm..tak pe la. Pengajaran kat situ!

Still trying to figure out something untuk repair report tu. Nampak mcm banyak je kojenye. Sokay..sokay..relaks Mira..selepas kesusahan akan datang kepada kamu kesenangan!yes...
Btw, wordless wednesday dah x jadi worldless dahh..ber "word2" dah ni..hihi..WHATEVERRRRR...!!


Rindu mereka!


             

                                     


                                    
                                                          Wait for me aaa...petang ni =P



                                                 But this should be the remedy...

                                  




                                 










* final year is not that easy...but all the difficulties will dissappear. Smile! =)

Wednesday, 5 December 2012

Wordless Wednesday #2: Back To Kindergarten

Posted by MIRA at 05:24
Reactions: 
0 comments
Happy Wednesday!



Ouh...this is what we do when we are in kindergarten! But we are not in kindergarten anymore. In fact, this is what my friend did when he is sgt2 lah boring!lecturer duk mengajar kt depan tapi die begitu asyik menyelongkar segenap pelosok pencil box aku!

haha...mmg childish!tp sonok jugak tgk die asyik buat mende nih.mula2 ingat apa la yg die nak buat.taw la boring kan...dulu kecik2 cmni la aku pun.tapi masalahnye si tukang buat skarang ni seorang lelaki who would become a man.dah masuk 22 tahun pun..agaknye rindu zaman muda-muda dulu,heee...Ok,jgn marah.

well..bcoz of kebizian tersangat lah...aku x dapat nk update pjg2.ni pn curi2  mase. wait until the next time,i will write more more and moooore..... =)






*i'm not ending my entry with "XOXO...PUBLISHED" heee.....after all, best jugak layan ISTANBUL AKU DATANG!lisa's acting is ohsemm...comel@clumsy =)
 

~ RoS PuTiH~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review