"LOVE is like a cup of coffee..sometimes its bitter but we still love it!"

Tuesday, 30 December 2014

The Auntie's Wedding!

Posted by MIRA at 02:02
Reactions: 
0 comments

Assalamualaikum!

Hari ke-4 cuti2 di kampung halaman, rasa sekejap je. Tup tup dah nak balik kl. Itu pun entah boleh lalu ke belum highway dkt Temerloh tu (lpt). Banjir tahun ni mencatatkan sejarah dukacita pada Malaysia terutamanya pnduduk yg terjejas di Kelantan dn juga beberapa negeri laen. Sama2 kita doakan yang terbaek untuk semua..aminn!

Oh ya...gambar ats tu bkn gmba kt kampung kite..hee..itu gmbar masa kenduri bertandang my auntie, dekat tanjung karang itu hari. Cantek kn?! Haruslah...

Kalau entry seblom ni aku bercerita pasal kenduri bertandang, this time aku nak bukak cerita kenduri sebelah perempuan pula. This wedding adalah last wedding untuk keluarga tok sebelah mama sebab this is my last auntie. So kire penutup la..tiba giliran cucu pula nk buat kenduri kendara kawen ni.eh??

28/11/14 majlis akad nikah. Aku balik mlm sebelum nya. Kalo nak tahu, kali ni aku jadi mak andam bidang terjun!hheehe...mak andam sgtt tu x jgk, cuma aku la yg menolong pakaikan selendang, veil, pin2 bagai kan..suggest itu ini. Aku suke!

Kalau nak tolong make up kan....hehe..belom lagi la walaupun makcik2 aku yg laen ckap ak  blh aje tlong make up kn!isshhh...x berani sungguh ak merosakkn muka cantek org. Muka sendiri xpola nak conteng lagu mana pon haha..


Nampak tak muka orang yang terlebih sebok kat bilik pengantin haha...ni after make up. Seblom tu aku tercongok make up kan muka sendiri. Kalah pengantin oiii!

Akad nikah lepas isyak, dekat masjid depan umah tok tu haa..bpe langkah je dh smpai. Aku la jd pengiring kenkkonon! Nak wat cmne oii...dah tak de anak dara yg laen. Tinggal aku ake dgn kazen yg sebaya, Era. Yg laen x dpt balik sbb musim exam, musim assignment menimbun. Maklum la..akhir tahun. Yang kelakarnye, aku la pengiring,peneman,aku la jugak camerawoman!haha...yg x bertauliah. Tuk koleksi sndri pstu tukang post dkt family pnye group wassap tu.

 My auntie!


 Introducing my kazen, Era


 After akad nikah @ijab dn qabul..aku terlebih neves!hehehe


Sesi bergambar after selesai akad nikah 

Untuk pengetahuan, my auntie mmg x suke make up dan x pernah make up pon. Stakat tempek bedak, calit lipstik cket aje. Itu yg aku esaited nak tgk muka dia make up. Laen sgtt uollss...spek pon dh buang. Lagi la laennye....hewhew...anak sedare yg kecik2 tu pon dah x kenal muka auntienye...terpegun sbb laen dan cantek! Moh layan gmbo laa...


 Seblom bertolak umah tok. Let's go!


 Anak sedare dgn mak2 sedarenye!





 Kumpulan auntie2!heee...


Raja sehari


My sis and me! Dramatik sgggtt~lol

 Lepas pengantin lari...haruslah anak dara ambik tempat!ambik berkat... ;)





Laen masa turn kitte pulokk...gedik!hikk..

Dengan berakhirnya majlis ni, tutup buku la tok ngan tok ki. Semua anak finally dh brkeluarga dan hidup dalam fasa baru. Dulu semua tertunggu2 my auntie ni kawen. Beza umur dgn ak x jauh pun x smpai 10 tahun pon..muka pon mcm bdk lagi hehe.. Next??? In shaa Allah :)





*Booking settle!tggu next month for fitting :))

Saturday, 13 December 2014

Janji yang Tertunai

Posted by MIRA at 03:29
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum!

Hari ni nak tunaikan janji last week!kan iolls jnji nk update dgn gmba pegi wedding kennn?nah entry ni adalah untuk menunaikan janji itu!

Lately makin kuat rasa nk move on..doing something dat i love.banyakkkkk...nk jadi writer la,nk jd wedding planner la,nk bukak bisness la...tapi alih2 jd angan2 mat jenin jerrr.

Bukan ape,nak move on ni kena berani ambik risiko. Udah le iolls ni stable, x stable  sgt lagi. Banyak lagi benda yg lagi important untuk difikirkan. Ni dah nak masuk 2015. Maknenye dh x lama la..satu ape pon x buat lagi unless appoinment with the appointed and lucky person in charge heee....x sabau!

Tapi iolls akan plan dan buat step by step (dh plan n wt budget pon actually). Buat sorang dulu pon xpe la -_- asal nampak effort dan progressnyeee.

Okkey agak lari topik cket sbenye. Tadi nk update gmba pastu melalut ke laen hahaha...ape2 hal pon kite settle jnji dlu la neh!

Nah!kenduri bertandang di tanjung karang. First time smpai sana :p i loiiikkee pemandangan kt situ.dengan bendang yang menghijau mcm dlm crite gittoooo!

OOTD.bru pakai sekali dress ni so kita kasi recycle jelaaa haha...cuma this time kite matchkan dgn selendang yg senada.

Selalunya iolls ni x suke pkai baju ngan tudung yg senada.tapi sbb x tahu nk mix and match cane dah,iolls try je la cenggini.dan hasilnya....i suke <3. Dulu matchkan dgen bawal kaler brown but iolls bosan asek pkai brownn jerr. Sekali sekala pkai senada cntek juge!heee

                                                  The sisters!

Kesian x kesian my sister? Dia kompelin apesal gmbar dia gelap sgtt.hahha...ok..info:my sister sgt gigih dgn netball nye!kalo iollls mmg idok le....ala...bdk uni.musti la gigih nk kmpul merit kan.iolls ni x sanggup dh nk bergelap. I've got enough!cukup le masa secondary skool dlu hitam dek kerana kawad kaki.kadet poliss okkay...latihan sgt lah gigih!



The groom and the bride! Masa kawen aje la berpeluang tgk my aunty make up. Nanti rajin cket kite upload gmba sebelah pengantin pmpuan ekkk...gmba ni jauh sgtt

Gambar yg sgt la x clear. Ni waktu dkt denai alam,puncak perdana.everyone gather at my uncle's house before bertolak.dua hari jugak dey olls berkampung kat situ.


Soo....my big family berkumpul la on that day. Ada yg dari Johor pon turun sama nk bawak pengantin ke majlis bertandang



Alkesah keluar angan2 mat jenin tadi,salah satu sebab  nye adalh ini. Iolls minat mnde cenggini..make up,dress uo sume. Cuma tgn x bpe kreatif sgt bab2 nk wt hantaran, pelamin. Kalo make up mungkin yess....itu je. Ada jgk trbace pasal kelas make up 2 hari lepas tapi syggg...i cant make it. Weekdays iollss keje. Cmno?

So sekarang janji dh tertunai, yg belom...impian! Inshaa Allah hari itu akan tiba! Till then...



Love from the star,
Ros putih




*this week di rumah saje. Kena tinggal -_-



Saturday, 6 December 2014

Random Update~Everything seems new

Posted by MIRA at 02:25
Reactions: 
0 comments
Salam all...

Mood blogging sudah mari..!Hari ni sabtu, weekend..lepak di rumah saja. Last week waktu ni, masih bersenang lenang di rumah. Ummm...miss the smell while i'm at home,my bedroom, my family indeed!

Hari ni xtahu la apasal rajinn tu datang!siap tukar blog template. Lama dah nk tukar actually sebab yang before this macam rumah x siap ahaha..so jadi la cmni harini. I like this style!tapi macam budak2 je template ni kan? Tapi punye pikir, tak pe lah!Bagi la can feeling2 muda cket.eh??muda lagi what...haha..well,muda lagi but i'm currently in one of the new phases of my life, and waiting for the new phase too. Patotnye template menggambarkan fasa kehidupan la  kn ngehehe..biaq p la dulu.

Apa lagi nk update eh?Ahaa...this weekend my big family was here. Because we're celebrating new comers to the big family. My youger aunty finally get married!and i'm happy for her...So tomorrow we're going to their reception. Everyone dh berkumpul dekat my uncle's house, but i'm going to meet them tomorrow there.

Apo nk dipakai sok ni?Got a few ideas but the tudung plak x jmpe yg sesuai. Mix match jela dengan yg ada tu agaknye.Iolls terer bab2 mix and match ni..haha..Gonna upload some pictures during the wedding in my next entry. Sekarang waiting my sister yang x sampai2 lagu nih. Till then!


Love from the star,
Ros putih




*wondering how about my future. My career,would love to try different path..



 

~ RoS PuTiH~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review