"LOVE is like a cup of coffee..sometimes its bitter but we still love it!"

Wednesday, 25 December 2013

Convocation UiTM Melaka ~ Part 2

Posted by MIRA at 09:33
Reactions: 

Assalamualaikum!

Macam malas jer nak tulis pnjang2.huuu...ok aku cuba pendekkan. Tapi rase takkan jadi kot.Btw,harini wordless wednesday kan??ahhhh...x kire!kalo pnjang tu pnjang la.


Ok,after kuar dari Dewan Taming Sari, aku pun ke sana ke sini la mencari parents ku.Tapi x jumpa.Then, aku pun membesarkan mata dan mula mencari sape2 saje yg aku kenal. Dah jumpa kawan tapi dia pulak bz dengan family masing2. So aku decide untuk kol dia tu.Aku sengaja cari kwn2 dlu sbb nk ambikgmbar reramai.then baru cari parents.sbb nanti bile dah berpecah,susah plk nk gather balik.tak ke haru jadinya..tapi plan tu gagal sbb sorang pn aku x nmpak.So a few minutes later dia tu datang.Ouhh...btw, 'all of us' had a short and nice meeting =)

Okkey tanak citer banyak. Lepas jumpa my parents and tok yang ikot skali,we went to take pictures dkt temporary studio bawah bukit sana haa..aku sbenanye x smangat mana pun nk ambik package gmbar tu.Tp my mum beria suruh ambik.So,pkir2 elok jugak,ni kan last aku knvo sbb tade plan nak further study dlm masa terdekat ni..muehehe..tp..errrggghhh...beratur adalah part yg aku x suke.depan ak ada 6 org je tp lamanye...hmmm..



 Mama & Tok yg sudi dtg.Tok mmg suke pegi knvo cucu dia..hehe..tahun ni aje dh 3 istiadat knvo tok pegi.Kuat lg okkeyh!



 My beloved Mama =) actually mama merungut tdung dia pkai x santek.msa beli ok je try.bila time cmni,x ok plk.x brbaloi katanye.smpai lenkali tanak beli pesen tu dh!haha..tp i noe la my mum.kata x nk,tp nnt bli gk =p

 My beloved Abah =) smart giteww.kalo pkai songkok sah cm YB ekeke...


 Suweettt couple hahaha ;)


Love both of them till the end of my life..I am nothing without them.bcoz of them i take a big step in my life and their doa that embraces me all the times.I am a person who dont noe how to show my love,my feelings but deep in my heart,i really do love them!one more thing,i love to argue my opinion bout something with them bcause i was an outspoken person,but they knew their daughter really well.But still,deep deep in my heart and soul,i'm worried if i make my parents sad. truly sorry ='(  there's no other person dat can replace both of you!


Abes je ambik gmbar, aku suruh mama,abah dgn tok rehat dlu smbil mkan2 bawah kanopi. Kesian pulak kat diaorang kena layan karenah org konvo kan..ambik gmbar la,anta robe la n bla bla...tapi dorang opkos ckp x kesah.dorang plk suruh aku pegi cari kwn2 untuk ambik gmbar..haha..

Actually,aku x smpat bergambar dgn sume dak klas pun. Aku pun tak taw mana sume org mghilang!even dgn my beloved housemate cum my rumate pun aku x smpat..LAILA.What??Yepp!!Frust oiii...Itulah kawan ketawa dan menangis aku.She saw everything.My laugh,my tears,my happiness,my sadness,my craziness,my melalut,my kelam kabut,my calmness (eceh..pndai plak wt synonim!) Time aku kol,laila dah kt kampung di Masjid Tanah. Annnddd...u noe what?She is someone fiance rite now. last weekend.Aaaaaaa.....i'm super dupper happy for her!congrats fren.akhirnya..dia jd yg ptama engage antara kami bertiga.Aku,laila,rina.Next iss??ak x sabau nk tnggu rina dulu!Ohoooii!jauhnya melalut..tadi cite pasal knvo,tetiba pasal engage pulak.maappp...heeee....

Rasanya x mampu lagi nak menulis sbb dalam masa 5 minit dr skarang,aku nk g dating dgn LEE MINHO plks!ahahaha..koya benau!(currently watching THE INHERITORS!). So mai pakat layan gambau je la ekkkk..peace!

 Farah is my fren from my diploma!we already noe each other for 1 year n a half during our diplomas and we took a big step together..almost 5 years being fren.I miss you dear and all the times dat we had together.thanx so much fr everyting =)

 Eh?mane aku?tade pownn..haha..aku pn tataw mane ak time ni.Miss uolls!!
*Gambar ihsan dari FB sapepn aku x igt.ak maen grab je hehe..maceh!


 Hah!lompat jgn x lompat!lambung jgn x lambung!igt mael lambung kerr??haha..actually time ni,kerana trlalu esaited, seseorang telah mencederakan dahiku dgan topinya itu!smpai luka bagai.tajam x tajam bucu nya.sminggu juga nk baek.nseb baek x bparut.kalo x...taw la aku nk wt apa =p










kumbang dikelilingi bunga...ekeke..ssh sgt nk kmpul kengkawan,snap je la yg ado ni haa..


love this pic =) thanx you!
*Oppss!sir ammar amirul di belakang hahah...



 My BFF Rina =) suke jd gossip girl dedua ni hahah..jgn cuba nk korek rhsia kami.tsimpan rapi okkey!haha


 My Dgree..transkrip di dlmnye 




Dedua pic kt ats ni ak snap dr gmba stage yg uitm punye..pic on pic =p






 First time dpt bunga 4 bouquet dlmstu hari hehe...thanx mama,abah,tok & you =)

Dulu dpt bunga plastik.Now,the fresh one.kempat-empat boonga fresh!senyum smpai tlinge!tp okkey ape kalo dpt bunga plastik.bak kata Adam Mukhriz pada Ain Hawani "My love for you dies when the last petal falls!" Ohoooii!kuat nau brangan nye!


Apa pun thanx kepada sume yg wish dan kepada sume yg support dan mendoakan saya selama ini.Walaupun saya sendiri kadangkala tidak tahu siapa yg mendoakan saya..tapi doa saya dan doa anda terutamanya mama dan abah serta adik beradik telah merealisasikan impian saya (Ayat skema tetiba plaks!)

Semua kenangan bersama anda especially kwn2 tak akan dapat saya lupakan sepanjang hidup saya.Pahit dan manis itu menjadi penambah perisa dalam perjalanan kita.Di lain masa..mungkin..akan saya titipkan segala macam rasa buat anda dan kita semua dalam lain entry =)

Terima lah...lagu kebanggaan kita sepanjang menjadi anak didik UITM...




*UITM DI HATIKU..(source:youtube)







*Di saat ini,aku belom menerima gambar studio.Haiihh...sbulan lebih dh ni.Kol photo studio tu pun x angkat2.studio luar punye,bkn UiTM.pat la...cane rupa dh agknye =(




2 comments:

Hannan said...

Reveal la sape dia tu? Haha. Dh dpt x novel iris tu? Nampak org tu post kt ig. Hehe. Eh gambor studio aku pn xdpt lg. Amik ngn catalia creative. Lamanyaaaaaa.

MIRA said...

haha..eherm!dpt dh last week.bace je x lg.kne peram lu kjp.ambik feeling lu..hik!
eh mu pnye kdai tu sama ngan syami.bru td syami kabo kedai tu text tnye adress.nk anto gmbo katenye.
x lama lg mu dpt r tu.aku kdai laen..grrrr...Photo click klo x silap.kol pn x dok angkat.marah ni marah ;(

Post a Comment

 

~ RoS PuTiH~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review