"LOVE is like a cup of coffee..sometimes its bitter but we still love it!"

Tuesday, 11 September 2012

KUNFAYAKUN!

Posted by MIRA at 10:16
Reactions: 
0 comments
Pergi 'nya' tidak dipinta
Datang'nya' tidak di duga
Segalanya terjadi apabila DIA berkata :

KUNFAYAKUN!

Dan aku tiada daya menolaknya
Sejauh mana aku berlari
Sekuat mana aku menahan
'IA' tetap datang

Hanya pada NYA aku bersandar
Memohon kekuatan agar aku tidak terleka
Memohon agar dilindungi dari segala fitnah

“Hasbunallahu wa ni`mal Wakil’: حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ
Allah (Alone) is Sufficient for us, and He is the Best Disposer of affairs (for us).”


Dan aku hanyalah seorang hamba NYA yang sedang mencari 'NUR'
Masih mencuba memperbaiki kekurangan
Setidak-tidaknya mencuba untuk ISTIQAMAH
Aku tidak mahu hanya pandai berkata-kata
Tapi tidak beramal dengannya....
Ya Allah...berdosanya aku andai itu yang terjadi


Sesungguhnya aku takut
Apakah pengakhirannya?
Hanya DIA tuhan yang mengetahui
Dan aku hanya mengikut lorongan ini
Semoga aku tidak tersesat!
Semoga ditetapkan hati
Andai ini jalan yang terbaik






*menulis dan menulis hingga akhirnya hilang resah di hati











Monday, 3 September 2012

Raya For Us!

Posted by MIRA at 21:56
Reactions: 
0 comments

ASSALAMUALAIKUM....

rasanya tak terlambat lagi untuk aku ucapkan SELAMT HARI RAYA AIDILFITRI,MAAF ZAHIR & BATIN...

kalau tak silap sekarang masuk minggu ke 3 kita berada dalam bulan Syawal.. Alhamdulillah keranakita masih lagi di beri peluang oleh Nya untuk menyambut Syawal pada tahun ini. Begitu juga dengan Ramadhan yang sudah pun berlalu. Harapan nya semoga amalan kebaikan yang kita kerjakan diterima Allah SWT..ameen...

 Tahu tak betapa boringnya nak tunggu semua pic2 ni 'di upload'?itulah aibatnya kalo malas nak update..hehe..semua yg tertinggal tu nk masukkan skali.

Raya tahun first time sambut raya dengan kehadiran new family member. Sape lagi kalo bukan our abg long a.k.a Abg Eddie..heee...

malam raya hari tu my elder sis dah balik umah mentua dia.Sooo..ak layg jd big sis nye! Bangun pagi dah sibuk tolong mama apa yg patot tapibukan bnyak pn nolongnye..kejap aje sebablepas tu dah kelam kabut nak pergi masjid solat sunat aidilfitri.Itu satu kewajiban tiap kali raya. Nasib baek sempat solat raya..



my family =)abg eddie jd photographer sat no!hehehe...

punyalah kelam kabut time ni. Dengan aku yang tak siap pakai tudung lagi masa tu.,cepat2 turun ambik gmba.malas dah nak dengar abah bebeltime ni sebab lambat..hehe..ala...abah leaki,mana ada lambat cam kami pmpuan ni nak siap2..heheh..peace!

*tgk muka pun pucat je. tak sempat taruk apa dah haih!tangkap muat je.tak pe lah..natural beauty..haha ~gedik

ni hari raye ke 2.bersama my cutest cousin!fawwaz rayyan...
time ni pun same. Raye ke 2 jgn harap la nk ambk gmba cntek2. tetamu datang tak benti. koje je le...angkat tu,angkat ni. Tak yah wat openhouse pun umah aku ni kalo raye.x wat pun org bduyun duyun jugak dtg. so...datang je la.Senang citer...always open gitto...hehe
 
  ni apa jadi?raye pakai cmnike??ehh..nape?boleh apa..
ni raya ke 6 dah.tapi still lagi org datang beraya taw! ni time hangout bersama prempuan sahaja!mkn2 at MAYANG VILLAGE foodcourt Mydin mall. asalnya igt nak g pantai batu buruk. Tapi jem nye mak aihhh..tak larat den...pusing je la p cuci mata kt Mydin mall nieh!

             fevret food mama..mee hot plate!asal datang sini je nk mkn mee cndawan,,hehe

 my sis..Nina!

 my sis yg paling kamcheng.heee... Alia a.k.a k.chik.bukan akak eh..adik!

 hari raya ke 2 sempat jugak my big family wat bbq malam tu dekat umh tok.abah yang beria sangat...we follow je..sangat best sebab dah lama tak buat bbq. tgk tu betapa semangat nye aku =P

 My cousin, Aiman

MERDEKA RAYA!


Okkeyy...ni biskut paling senang aku penah buat. Cornflakes bersalut choc! sehari seblom raya duk buat biskut ni.senang,cepat dan lazat.!sape2je boleh wt kot..ekekeke...


we again! sori fi...camera tak kena letak.tak nampak dah songkok nye..tula..sape suruh tinggi dari k.ngah =D
alamak!tudung  pn senget dah gara2 lari cepat2 takot tak dan nak snap gmba.patotnye kene set timer tu sejam awal..haha

 naseb baek budak kecik ni ringan je...heee..

 Allah..dah tua ada hati lagi tu maen bunga api!nostalgia..hehe


 ohhhh... i love this picture!Arissa is holding his lil bro Ayish!

 jangan silap pandang dan jangansalah paham. This is my adik k...not abg!kami mmg gila2~bukan gila taw..hehe..sbb tu la kot dia tak takot pun bila ku marah dia...hmphhh...dah kakak tu lebih kurang je mcm dia. dats the other site of me! =)

nina.ayish and me..

pendek kata..hari raya memang sesuatu yg sangat best dan sangat bermakna. waktumacam ni je la semua family members dapat berkumpul. Tapi di akui keseronokannya tak sama macam kita kecik2 dulu kot..walau apa pun tetap kita raikan dengan kesyukuran. Apa tukata orang?RAMADHAN DIHAYATI, SYAWAL DIRAI?heee....

semoga tahun depan aku dan keluarga malahan kita semua masih dapat minikamati saat sebegini, InsyaAllah...


*mendung je kat luar.tapi hati ku tetap mcm suria =)
 

~ RoS PuTiH~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review