"LOVE is like a cup of coffee..sometimes its bitter but we still love it!"

Sunday, 31 July 2011

puasa oh puasa

Posted by MIRA at 07:50
Reactions: 
2 comments
salam....pada sume.Esok, 1 Ogos 2011 insyaAllah kite akn menyambut bulan yang dipenuhi dengan seribu keberkatan,iaitu bulan Ramadhan. Baru tadi ada pengunguman kat tv tp aku x sempat tengok pn becoz of my lil bro duk sebok tengok f1. tapi x pe la.6t pengunguman raya lak aku tengok..hihi..Btw,ni adalah entry terakhir aku untuk bulan julai nih.sbb apa???sebab...esok kan dah masuk bulan ogos.So, logic la kn?hahah..agak lama aku x menulis kat cni.I'm actually very3 busy finishing my driving license. Rabu ni,3hb insyaAllah test ngan jpj plk. Very nervous maa...huhu..wish me luck!especially bulan puasa ni,lagi la berkat. Harapnye lulus la..dah x larat oiii!!!

So,sempena bulan Ramadhan ni, aku nak ucapkan selamat berpuase dan menunaikan ibadat2 wajib dan sunat yang laen. Semoge apa yang kita kerjakan mendapat rahmat dan diterima oleh NYA..amin...entry lepas2 ni insyaAllah aku akan cuba post something yang menarik dan bermanfaat especially yang berkaitan dgn bulan Ramadhan ni, untuk kita kongsi same2.

                  *received weird msg from unknown just now..hurm..sorry not interested

Sunday, 10 July 2011

no specific title :)

Posted by MIRA at 01:03
Reactions: 
0 comments
sebenarnye aku x taw nk tulis ape.Tp disebabkan dh lama x menulis kat cni, ak rajinkan diri la jgk..hehe.panasnye hari ni,tp ni bru panas kat dunia.kat akhirat nnti???bganda2 panasnye..emm...i'm currently downloading ost from HEARTSTRINGS.. criter korea yg aku tgh tgile-gilekan skang ni.Tp penat woooo nk tggu citer tu loading.Disebabkan dh tgile-gilekan sgt,tpakse la ak tggu.




Dua tiga hari ni aku agak rajin menjenguk blog2 org.Sronok bce blog org dgn entry yg sangat menarik.Susah gk sebenarnye nak menjinakkan diri dgn blog ni klu x rjin.So,ak tmasuk dalam kategoro rajin la jgk kann..hahaha.Emm..btw,hari ni aku x masak lauk spesel2 sgt sbb dapur rumah sedang di renovate...hehe...jd,nkj senang,aku masak bubur nasi je.Senang,simple, dan sedap. Nasib baik adik aku,Fi suka mkn.Klau x,jenuh jgk la nk msk lauk laen yg lebih lama and complicated nk masak.thanx bro! :)

Actually,i'm looking forward to deco2 my blog. Tak ada mase la nk wat sume tu..kena tggu ak rajin+++++ dulu. Lepas tu bru la semangat & rajin cket nk menulis..kuikuikui...smpai cni suda la.akhir kata,words of the day: apa yang kita lihat tak semestinya apa yang sebenarnye berlaku

    *tiba-tiba ayat ni bermain dlm fikiran aku  hari ni. No special reason ok!x tipu..hahaha :)

Monday, 4 July 2011

kosong.sedih.

Posted by MIRA at 08:00
Reactions: 
0 comments
pernah x korang rse dlm stu hari tu sume bnda serba x kena?rase kosong,sedih,nk nanges tp korang x taw sbbnye?akhir2 ni tu la yg ak rse.jiwa rse kosong.haha..bunyi mcm org tgh frust kn?tp tu la ak rse.lepas tu bila solat ak rse  x khusyuk.ak solat,tp roh nye xde.mcm solat smata-mata.rse brdosa sgt,sbb lalai mse solat.pkir bnda laen.tp mmg ssh nk dpt solat yg khusyuk sampai ak tpikir adakah solat yg ak kerjakan slame ni diterima oleh Allah?klau x cmne?ak rase punca jiwa yg kosong tu adalah sbb sifat lalai.mungkin trlalu lalai dgn dunia.aku igt lagi mse form3,ckgu sbject kemahiran hdp ak penah bkata "seandainya kita ditakdirkan mati sekarang,kita blh mengagak sndiri dimana tmpat kita,syurga atau neraka?"nauzubillah..jauhkan lah ak dr azab api neraka...bila teringt statemnt tu,ak rse betapa kerdilnye ak.terasa sgt jauh syurga itu dr jangkauan ak.

La tahzan...(jgn bersedih).hidup ni bkn utk bersedih smata-mata dan bkn jge utk brgembira smata-mata.Terlalu bnyk lagi bnda yg ak x taw psl hidup.tp suka dan duka itu mmg sudah mnjadi warna dlm hidup kita.Jadi harungi lah saja dgn sebaiknya.Aku bukan la nk memberi ceramah,tp sekadar mengingatkan diri sndri dn jgk korang semua.Ilmu agama aku tidak lah setebal mana.Sbb itu ak harap at least ak dpt share something yg ak rse brmanfaat even x bnyak pn.So,la tahzan ya nur amirah...kesedihan itu psti akn terubat dgn kegembiraan satu hari nnti..ameen.. :)
 

~ RoS PuTiH~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review