"LOVE is like a cup of coffee..sometimes its bitter but we still love it!"

Saturday, 12 May 2012

Saya Sayang Gitar Saya..heee..

Posted by MIRA at 12:38
Reactions: 
Huuuuuu...tensen nye maen gitar. Asal2 beli gitar, nak belajar maen. nak belajar maen sbb nak hilangkan stress..last2,aku plak yg tensen. tapi..tapi..still bersemangat lg  nih..hihihi..jd stress bkn sbb ap pn.Sbb ak just taw basic chord je. Lagi satu tak tahu nk strum cara yg betol..smalam sempat la try lagu Yuna.(heh...berangan!). Susah jgk nak maen lagu Dan Sebenarnya..lg senang Cinta Sempurna kot..tapi x jadi jugak. Rasa macam nak campak aje ke tepi gitar tu. Tapi x buat la..beli pakai duit tuuu...bukan pakai daun..heee

Tapi dalam tak tahu nak maen, boleh la jugak cket2 maen satu lagu neh. Falling Slowly by Glen Hansard.(tak sure la nk eja name ni.. =p). First lagu yang aku tahu maen...punyalah semangat practice dekat seminggu time cuti midterm hari tu..berbaloi la jugak!!

lagu ni x susah sangat nak maen sebab hanya menggunakan 4 basic chord (C F G dan Am). Aku rase sape2 pun boleh kot...so x bleh la nak berbangge sangatt..ye dok?Tapi aku rase still ada lagi sumbang mambang. tak pe, nanti mintak tolong sifu2 ajar. =)   Lepas ni buleh le ajar Iili housemateku maen plk.(cess..berangan nk ajar org!)

Malam ni sempat pegang kejap je gitar tu sebab sebok duk buat esemen. Tadi dinner kt MCD  sbb dah bosan makan nasi..euwww...berlagak kn?haha..tak de la. Makan lauk same,mane x bosannye?? Padahal MCD tu pn aku rse bnda sama jugak aku makan. Tapi sebab tensen terkurung kt  AYM ni kn...keluar la jugak + hati rase sedih jek tadi..tapi pegi MCD lagi sedih kot..sob..sob..(past is past).

Sekarang aku nak menghabeskan nuget MCD td yang tak habes2. Tu la...makan ikut nafsu. makan Bigmac tu pun dh kenyang kot...ok..tak nak melalut lagi.Nak pegi beradu sebab esok ada misi awal pagi dgn Laila..hehe ..(awal la sgt!).


gud nite,jaga diri, salam....



*susahnya nak pujuk orang merajuk ni kn?kesian  kt sy. kang cncel plan kita 19hb ni..hihihi
you are gud fren rite?? =)

*prnah satu ketika trfikir takkn sentuh gitar tu..tp sy percaya sy seorang yg kuat.thanx for those words...u make me realize one thing.


11 comments:

REINA said...

cayohh..akak..hi3 kita pon minat gila gitar tpi x reti main..

MIRA said...

Oh..ye ke?try la blajr.best!akak pn asl2 lgsung x de bsic.so far skarng dh blh slow2 maen.tp ad lg cket2 sumbang heee.. :-P

Khairul Rahman said...

wah. die pandai main gitarlah. tolong ajar kita..hehe

MIRA said...

haha...x maw ajr.sbb diri sndiri pn mcm kura2 maen gitar =D.En.khairul rahman blajar le maen.pstu blh ajr org plk..kikiki...

MIRA said...

lupe!btw,thanx follow me =)

Khairul Rahman said...

welcome my dear mira gangster ~ ekeke...

MIRA said...

opsss!hamboi....u call me gangster??xpe,gangster ni malu2 kucing kikiki.... =D

Afiq Bukhari said...

saya x pandai main gitar.......

MIRA said...

wekk..gedik Afiq Bukhari...menyeyeh lettewww...haha

Afiq Bukhari said...

nnt ajar ek. satu lagu je. pakai 4 kod tu ;p

MIRA said...

bullehhhh jerrr...haha

Post a Comment

 

~ RoS PuTiH~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review