"LOVE is like a cup of coffee..sometimes its bitter but we still love it!"

Tuesday, 31 December 2013

LAST ENTRY FOR 2013

Posted by MIRA at 07:58
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum!

This is my very last entry for 2013. Tahun dpn arapnye lg ghajin aku berblogingg..heh!Sbenanye aku tidak begitu teruja pn dgn kdatangan 2014 ni.Hakikatnya tahun baru bg umat islam telah lama brmula.Tapi 2014 tidak harus diperlekehkan.Banyak agenda lagi yg belum terlaksana.

Perubahan itu memerlukan istiqamah.Harap aku begitu.Kalaupun tidak mampu,harapannya sikit2 pun jadi.In Shaa Allah.2014 jga penuh debaran.Aku bukan lagi gadis hingusan.Alam kerjaya menanti!Semoga segalanya  dipermudahkan,dikurniakan yang terbaik antara yg terbaik.Rezeki itu juga rahsia Allah,bukan jodoh aje..hehe

JODOH??ehemm...usia meningkat lagi satu tingkat.23 turns to 24.muda lagi tuh..eheh..jodoh itu kalau ada tidak kemana. Tidak begitu merancang bila untuk ditamatkan kerana diri masih ada misi.Tapi jodoh itu rahsia Allah..Ya!Rahsia Allah..siapa,bila,di mana hanya Dia yg tahu.Berdoa yg terbaik,itu lebih baik.Hidup bukan hanya untuk dunia,akhirat yg pasti.Apa yg penting,moga tidak tergelincir dari landasan.

Untuk Mama dan Abah,terima kasih dan minta maaf.Kite tahu kite ni nakal,banyak cakap,suke bantah2 x stuju,nk menang, tapi yg pasti i love u both!Moga Allah merahmati sentiasa.Untuk my siblings,same aje ayat cm ats.Copy and paste!hahaha...rindu zaman kecik..sobsob..Untuk rakan2..saya minta maaf, dan terima kasih.Maaf atas segala perilaku atau kata2 yg mengguris.Terima kasih kerana bersama2 saya dan saya sayang and semua..yes..semua!kita adalah SATU.dan,,saya juga maafkan anda.Tiada dendam tersimpan.Biarkan ia terlerai jika masih ada,walaupun dendam tidak pernah wujud dalam kamus hidup saya.

SEMOGA KITA DIRAHMATI ALLAH SENTIASA!





love from the star,
Ros Putih




*Wishfortimetunnel

Wednesday, 25 December 2013

Convocation UiTM Melaka ~ Part 2

Posted by MIRA at 09:33
Reactions: 
2 comments

Assalamualaikum!

Macam malas jer nak tulis pnjang2.huuu...ok aku cuba pendekkan. Tapi rase takkan jadi kot.Btw,harini wordless wednesday kan??ahhhh...x kire!kalo pnjang tu pnjang la.


Ok,after kuar dari Dewan Taming Sari, aku pun ke sana ke sini la mencari parents ku.Tapi x jumpa.Then, aku pun membesarkan mata dan mula mencari sape2 saje yg aku kenal. Dah jumpa kawan tapi dia pulak bz dengan family masing2. So aku decide untuk kol dia tu.Aku sengaja cari kwn2 dlu sbb nk ambikgmbar reramai.then baru cari parents.sbb nanti bile dah berpecah,susah plk nk gather balik.tak ke haru jadinya..tapi plan tu gagal sbb sorang pn aku x nmpak.So a few minutes later dia tu datang.Ouhh...btw, 'all of us' had a short and nice meeting =)

Okkey tanak citer banyak. Lepas jumpa my parents and tok yang ikot skali,we went to take pictures dkt temporary studio bawah bukit sana haa..aku sbenanye x smangat mana pun nk ambik package gmbar tu.Tp my mum beria suruh ambik.So,pkir2 elok jugak,ni kan last aku knvo sbb tade plan nak further study dlm masa terdekat ni..muehehe..tp..errrggghhh...beratur adalah part yg aku x suke.depan ak ada 6 org je tp lamanye...hmmm..



 Mama & Tok yg sudi dtg.Tok mmg suke pegi knvo cucu dia..hehe..tahun ni aje dh 3 istiadat knvo tok pegi.Kuat lg okkeyh!



 My beloved Mama =) actually mama merungut tdung dia pkai x santek.msa beli ok je try.bila time cmni,x ok plk.x brbaloi katanye.smpai lenkali tanak beli pesen tu dh!haha..tp i noe la my mum.kata x nk,tp nnt bli gk =p

 My beloved Abah =) smart giteww.kalo pkai songkok sah cm YB ekeke...


 Suweettt couple hahaha ;)


Love both of them till the end of my life..I am nothing without them.bcoz of them i take a big step in my life and their doa that embraces me all the times.I am a person who dont noe how to show my love,my feelings but deep in my heart,i really do love them!one more thing,i love to argue my opinion bout something with them bcause i was an outspoken person,but they knew their daughter really well.But still,deep deep in my heart and soul,i'm worried if i make my parents sad. truly sorry ='(  there's no other person dat can replace both of you!


Abes je ambik gmbar, aku suruh mama,abah dgn tok rehat dlu smbil mkan2 bawah kanopi. Kesian pulak kat diaorang kena layan karenah org konvo kan..ambik gmbar la,anta robe la n bla bla...tapi dorang opkos ckp x kesah.dorang plk suruh aku pegi cari kwn2 untuk ambik gmbar..haha..

Actually,aku x smpat bergambar dgn sume dak klas pun. Aku pun tak taw mana sume org mghilang!even dgn my beloved housemate cum my rumate pun aku x smpat..LAILA.What??Yepp!!Frust oiii...Itulah kawan ketawa dan menangis aku.She saw everything.My laugh,my tears,my happiness,my sadness,my craziness,my melalut,my kelam kabut,my calmness (eceh..pndai plak wt synonim!) Time aku kol,laila dah kt kampung di Masjid Tanah. Annnddd...u noe what?She is someone fiance rite now. last weekend.Aaaaaaa.....i'm super dupper happy for her!congrats fren.akhirnya..dia jd yg ptama engage antara kami bertiga.Aku,laila,rina.Next iss??ak x sabau nk tnggu rina dulu!Ohoooii!jauhnya melalut..tadi cite pasal knvo,tetiba pasal engage pulak.maappp...heeee....

Rasanya x mampu lagi nak menulis sbb dalam masa 5 minit dr skarang,aku nk g dating dgn LEE MINHO plks!ahahaha..koya benau!(currently watching THE INHERITORS!). So mai pakat layan gambau je la ekkkk..peace!

 Farah is my fren from my diploma!we already noe each other for 1 year n a half during our diplomas and we took a big step together..almost 5 years being fren.I miss you dear and all the times dat we had together.thanx so much fr everyting =)

 Eh?mane aku?tade pownn..haha..aku pn tataw mane ak time ni.Miss uolls!!
*Gambar ihsan dari FB sapepn aku x igt.ak maen grab je hehe..maceh!


 Hah!lompat jgn x lompat!lambung jgn x lambung!igt mael lambung kerr??haha..actually time ni,kerana trlalu esaited, seseorang telah mencederakan dahiku dgan topinya itu!smpai luka bagai.tajam x tajam bucu nya.sminggu juga nk baek.nseb baek x bparut.kalo x...taw la aku nk wt apa =p










kumbang dikelilingi bunga...ekeke..ssh sgt nk kmpul kengkawan,snap je la yg ado ni haa..


love this pic =) thanx you!
*Oppss!sir ammar amirul di belakang hahah...



 My BFF Rina =) suke jd gossip girl dedua ni hahah..jgn cuba nk korek rhsia kami.tsimpan rapi okkey!haha


 My Dgree..transkrip di dlmnye 




Dedua pic kt ats ni ak snap dr gmba stage yg uitm punye..pic on pic =p






 First time dpt bunga 4 bouquet dlmstu hari hehe...thanx mama,abah,tok & you =)

Dulu dpt bunga plastik.Now,the fresh one.kempat-empat boonga fresh!senyum smpai tlinge!tp okkey ape kalo dpt bunga plastik.bak kata Adam Mukhriz pada Ain Hawani "My love for you dies when the last petal falls!" Ohoooii!kuat nau brangan nye!


Apa pun thanx kepada sume yg wish dan kepada sume yg support dan mendoakan saya selama ini.Walaupun saya sendiri kadangkala tidak tahu siapa yg mendoakan saya..tapi doa saya dan doa anda terutamanya mama dan abah serta adik beradik telah merealisasikan impian saya (Ayat skema tetiba plaks!)

Semua kenangan bersama anda especially kwn2 tak akan dapat saya lupakan sepanjang hidup saya.Pahit dan manis itu menjadi penambah perisa dalam perjalanan kita.Di lain masa..mungkin..akan saya titipkan segala macam rasa buat anda dan kita semua dalam lain entry =)

Terima lah...lagu kebanggaan kita sepanjang menjadi anak didik UITM...




*UITM DI HATIKU..(source:youtube)







*Di saat ini,aku belom menerima gambar studio.Haiihh...sbulan lebih dh ni.Kol photo studio tu pun x angkat2.studio luar punye,bkn UiTM.pat la...cane rupa dh agknye =(




Saturday, 14 December 2013

Convocation UITM Melaka ~ Part 1

Posted by MIRA at 04:27
Reactions: 
4 comments

Assalamualaikum!



Rasa rajin nk wat entry petang2 camnih. Nak story2 psal i punyer convocation muehehe..Alhamdulillah aku telah selamat berkonvo dan menerima Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (Kepujian) (Pemasaran). Dis year Uitm Melaka dah dapat  authority  organize konvo sendiri. Walaupun sebenarnya aku lebih teruja kalau dapat konvo kat Dewan Agong Tuanku Chansellor (DATC), Uitm Shah Alam,tapi aku terima dengan redha je le. Ada jugop bestnye konvo kat Uitm Melaka sbb x yah berasak dalam ribuan manusia cam kat S.Alam.Then rase lebih teratur and smooth je plus x kesian sgt kat parents. Aku dh 2 kali attend konvo my sis kt s.alam. Penatnye yaaa ampunnn...kalah org konvo.




 Antara gamba terawal yg smpat snap


Istiadat Konvokesyen kali ke-79 Uitm Melaka telah di adakan di Dewan Taming Sari, Uitm Kampus Alor Gajah Melaka (KAG). Batch aku merupakan 1st batch knvo sini. Rasa macam x pcaya yang aku mampu grad dengan apa yang aku impikan selama ni. Alhamdulillah aku dapat..walaupun masa mula2 further degree tu aku x bpe konfiden sbb aku wat fast track. Kira cam lompat gittoo..X abes diploma tp terus smbung dgree after part3. Mula2 dulu aku x teringin lagsung nk wat fast track!aku org last apply di kalangan member2 dip itu hari.Tapi Allah menggerakkan hati aku untuk terima tawaran tu bila dah dpt offer.Walaupun mula2 nanges2 gak nak tinggal Uitm Machang, Kelantan, tapi aku percaya ada hikmahnya aku pegi ni.

After almost 3 years in bachelor's degree, i'm satisfied with what i've got today!Bukan senang nak survive sbb aku x abes dip terus smbung. Culture shock gak mula2..i mean, cara pmbelajaran,lecturer,esaimen betimbun,present almost every day even simple presentation ponn..nak pengsann tkejut mula2 sbb time dip bkn maen enjoy.Masa lapang toksah ckap la..ciap boleh bjimba bgai,revision pn hari2 boleh wat.Tapi time degree aku x punye masa sebanyak itu taw!But I manage to handle those problems and havoc2 tu dengan baek gitteww...haha

Aaaa....banyak sgt melalut dgn kenangan mengusik jiwa nampaknye aku ni.Back to the story! Aku konvo hari Rabu (13 November 2013). Pagi2 dah ciap2.Aku n family stay kat Hotel Naza Talya Melaka. Nak ke kampus KAG makan masa lebih kurang 40 minit gk la..brgantung pada kelajuan speed!ehehe..aku gerak lambat jugak. 640 cmtu.konon nak gerak 630 tp besela..ciap2 bagai terlajak gaks!Aku dah dup dap dup dap!serius!cam nak kawen plak.kalah org nk kawen.padahal nak konvo je ponn..overr ko ni mira!

Aku smpai 40 minit kemudian. masuk gate tu,tgk dah ada yg datang.ramai.Tapi lepas tu lagi ramai!aku kiranya awal jugak la smpai. then kelam kabut aku pakai robe (jubah) sume. Aku bese la, kelam kabut blh tahan gk sbenanye tp aku x suke tnjuk kadang2.kunun blagak tenang!cess...pastu mula la parents aku plk yg kelam kabut tgk aku sbb x pkai robe lagi. robe tade masalah. nak pkai mortar board (topi) ngan  hood tu yg payah!naseb baek aku spare baaaanyakkk sggttt jarum sebab mmg penting jarum atau pin ni. tak nak bagi hood tu cam terlondeh plus topi tu melayang time ambik skrol nanti. Almaklumla..aku sedar diri. Kecil molek orangye..hik!jubah pon sbenanye sgt labuh sbb size M!paling kecik size XS tp ak x smpat. Aku pun apa lagi, ambik inisiatif sndiri,kecikkan ngan pin!heh..tak habes kat situ,aku kelam kabut plak bratur nak ambik sash (selempang). lepas ambik sash tu aku hengat dah boleh bratur la ghupenye aku x ambik aku puye name tag yg ad QR code.grrrrrr......blari ambik kowttt.Ah kau...

Keadaan menjadi tenang slepas tu dan aku mula snap2 pic ngan kengkawan time bratur nak masuk dewan. Time ni sempat la ambik gmba ngan classmates sbb aku takot x jmpe after kuar dewan.Then bila MC umumkan perarakan masuk para graduan tu..fuuuhhh...bangga beb!senyum je manjang...neves pn ada.kadang2 rasa cm senyum pelik pn ada..hahah..hepi tlampau!Oh ya,aku masuk ngan henpon je sbb graduan first class x digalakkan bwk masok beg. lepas ambik skroll, kami akn duduk tmpat brlainan dr asal sbb urusetia x nak kedaan huru hara time nk ambik gmba ngan Pro-Chansellor. sblom tu aku dah kelam kabut sbb aku dh trbawak sama beg.tpakse la kol mama datang ambik beg aku kat lua..huhu..

Okkey...duduk kejap je dalam dewan, terus graduan dipanggil untuk menerima Ijazah masing2. Aku punye giliran awal juge..no 10. X smpat panas punggung pon lagi..nak tacim2 cket..haha.Masa naek stage rasa mcm "Ya Allah...aku tgh grad ke ni?aku atas stage ni?" cm mimpi kejap.bila nama kena panggil,rasa dia whooaahhh....rama-rama dalam perut pun terbang!bangga sangat!disebabkan giliran yg awal, tggu je la smpai habes 500 lebih camtu tmasuk dak2 diploma.Dannn...akhirnya..istiadat konvo pun smpai ke pnghujung. Sebelom kuar dewan. para graduan diisytiharkan sebagai alumni Uitm.sob..sob..sedih campur gumbira. sedih sebab aku tak kan dapat lagi belajar same2 kwn2,wat esaimen,sakat lecture,lepak same2,attend dinner n bla bla pastu pasni susah dh nk jumpe sbb masing2 bawak diri dah..soksekkk!gumbira plak sbb dah dapat ijazah. Tamat balajar. Xyah pening2 dah. Tapi tu la,setiap kepahitan tu,ada kemanisannye...ye dak?

Dannn kami pun sama menyanyi lagu negaraku dan Uitm Di hatiku wt kali terakhir!Prasaan time tu sebak gile!dalam hati duk ckp "ths is the last time i will sing this song". Lagu yang sudah sebati dalam jiwa, 4 thn stngh tmasuk dip aku duk laung lagu ni. Liriknye dah la tacim2 gittoo..i pn tacim la jadinye!Dann majlis pun bersurai..seblom jumpe family,aku ada sesi bgamba dulu dengan pro-chansellor kat luar dewan. Senyum smpai telinga!








Pic seblom and after trime skrol

Apa berlaku selanjutnya?tunggu part 2 ehhhh...(mohon diri sndiri supaya aku rajin hupdate part sterusnya =P)




*some of the pics x santek and low quality sbb eden x taw nape cmera fon mnjadikan gmba itu kecik!eden besau kn balik tp it turns out not beautiful as it is =(



Tuesday, 10 December 2013

I LOVE YOU,STUPID! # Review

Posted by MIRA at 00:34
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum!

Mood tengah fresh dan masih di awan awangan gittoo.. so, inilah waktu terbaik nk hupdate. Hari ini aku nak kotakan janji pada teman2 dan jugak janji pada hati sendiri!Aaaaaaa.....Cane nak cakap ek?Susah kalo dah jatuh cinta ni.Ok fine!kali nak ceghita pasal I LOVE YOU,STUPID!(ILUS) satu lagi novel karya MELUR JELITA. Sememangnya novelis ini tidak pernah menghampakan aku. Jalan cerita yang cukup sampai ke hati. Sebagaimana aku jatuhcinta dengan AWAK SUKA SAYA TAK? sebegitu juga aku jatuh cinta dengan (ILUS).



Sebenarnye....dah hampir setahun aku beli ILUS ni tapi baru skarang aku baca!WHAT???hehh...sukardipercaya.Aku si gila novel boleh peram selama tu. Ni nk habaq..waktu beli tu aku tengah bergelut dengan final exam,pastu smbung pulak dengan intern,pastu tesis, pastu carii keje,pastu keje kejap,pastu cari keje lagi,pastu baru bace!haha...berapa banyak pastu daaa...orang laen dah baca MY PRECIOUS IRIS,aku baru khatam ILUS!heeee...x kira la.yang penting aku puas hati.

ILUS menceritakan kisah seorang gadis yang nakal,boleh tahan gediks,berani sampai kadang2 berani x brtempat tapi sebenarnye berhati mulia.Itulah Iris Nur Binti Zakaria a.k.a IRIS!Iris menyertai misi kemanusiaan di Kemboja bila dipelawa oleh Aidan a.k.a boipren dia. Mengalami kesukaran tidak dapat membiasakan diri pada awalnya, ditambah pula perasaan menyampahnya terhadap bodyguard yg diupah oleh papanya iaitu FIRMAN! Firman seorang pemuda Melayu Champa atau Cham yang tinggal di sebuah perkampungan terpencil di Kemboja. Iris pada awalnya tidak menyedari Firman adalah seseorang yg pernah dikenalinya satu ketika dulu dan pernah menjatuhkan maruah firman. Cuma bezanya, dulu firman tidak menggunakan nama Firman, sebaliknya EBRAHIM!Tidak lama selepas itu, baru iris mendapat tahu bahawa firman adalah orang yg dikenalinya selama ini.

Di kampung firman,Iris mengalami pelbagai pengalaman baru yg tidak tercapai dek akalnya. Cara kehidupan di sana sangat berbeza dari dunianya yg dilimpahi kemewahan apatah lagi iris adalah anak seorang jutawan tekstile di Malaysia. Tingkah laku iris selalu saja membuatkan firman tidak senang duduk,marah,meluat, dan risau apabila memikirkan iris.Baginya, Iris adalah satu tanggungjawab yg diamanahkan kepadanya.dan dia harus berpegang pada amanah itu.Tanpa disedari dia menyimpan rasa terhadap Iris namun menafikan perasaan itu kerana iris adalah amanah untuknya dan iris juga milik seorang lelaki bernama Aidan.Namun, Firman tidak tahu, Iris juga menyimpan rasa terhadapnya.Kedua duanya ego tetapi Iris selalu saja terlepas kata..hehehe..di sebalik misi kemanusiaan itu, Iris sebenarnya merancang satu lagi misi di mana dia menggunakan firman sebagai bonekanya.Misi tersebut akhirnya diketahui firman, dan firman menjadi pengganti Iris!betapa firman seorang yang amanah dan berhati mulia.

Belum pun tamat misi tersebut,Iris dihantar pulang ke Malaysia oleh firman tanpa relanya. Firman berasakan dia tidak dapat lagi melindungi Iris dan tanpa perbincangan,iris dibawa pulang oleh Aidan dan papanya. Iris terluka,kecewa, dan semua rasa bercampur baur. Dia akhirnya pulang ke Malaysia tanpa sempat meluahkan perasaannya begitu juga Firman.Pulang saja ke Malaysia,Iris dkejutkan dengan berita pernikahannya dengan Aidan yg telah dipersetujui oleh orag tua nya. Iris?kosong. Tidak ada rasa. Semuanya dibawa pergi oleh firman. Dia memutuskan untuk membatalkan pernikahan itu dan mendapat tentangan hebat dari ibunya, keluarga Aidan dan Aidan sendiri. Pelbagai hujah di utarakan terutamanya mengapa dia menolak Aidan. Dia berasakan Aidan tidak dapat membimbing dan melindunginya seperti Firman. Apatah lagi Aidan pernah cuba mengambil kesempatan terhadapnya. Buntu dengan situasi tersebut, Iris akhirnya bersetuju menikahi Aidan demi maruah keluarganya dan Aidan.Demi mama nya...Hari2 yg berlalu hanya ditemani bayangan firman dan rindunya terhadap firman dan keluarga firman di kemboja yg telah di anggap seperti keluarganya sendiri. Namun, iris akur.Bertepuk sebelah tangan tidak akan berbunyi..dan dia mengorbankan perasaannya sendiri sambil menunggu waktu disatukan dengan Aidan..

Apa yang berlaku di penghujung cerita?Anda wajib baca!Kalau yg dh khatam tu,mesti tahu.Yang belum,wajib baca!haha..suke hati aku aje.Seriously!novel ni sgt best.Bukan novel cinta semata mata. Unsur Islamik dan kemanusiaan yg diselitkan sgt berguna dan menyentuh perasaan. Novel yg penuh dgn kasih sayang sesama manusia.yang miskin dengan yang kaya,yang berdaya dengan yg tidak berdaya. Awalnya, pembacaan aku agak slow sbb intro nya yg menyelitkan elemen2 kepolisan sebab si Iris ni menyertai SUKSIS. Cam kadet polis gitu tapi di peringkat Universiti.Tapi ada seronoknya jugak sebab aku dulu salah seorang ahli kadet polis time skolah menengah.So,banyak jugak kenangan terimbau semula.Rindu!especially bila sebut perkataan SANG SAKA BIRU!terngiang2 je rasa lagu sang saka biru kat telinga.One more thing,ILUS jugak menyelitkan elemen patriotik yg membuatkan kita bersyukur hidup di bumi Malaysia.

Kalau uolls baca,plez jgn skip intro sbb di situ bermula pertemuan tidak sengaja iris dengan Inspektor Ebrahim a.k.a firman. Mati2 aku ingat Ebrahim tu abg Firman or kembar Firman..haha..serkap jarang kau!Firman ni seriously, gentleman giler!Keras,ego,mulut boleh tahan pedas tapi sgt baik dan bertanggungjawab sebenarnya.Tak pernah ambik kesempatan kat  iris. Dia ni warganegara Malaysia tapi meninggalkan Malaysia demi keluarga di kemboja. Keluarga dia pun sgt humble.hhhmmmm.....insaf.Kalau la firman ni wujud...ahh..sudah!Jatuh cinta ngan Firman!berangan!iye...dengan moto besar ninja nya..ya ampunnn..mmg blh bayang betapa iris ni rimas kena control tp kalau aku xpe je..kuikui...sape x nak?meh habaq mai..tapi jaga2 dgn mulutnya yg pedas. Tp xpe gk,kdg2 dia suke sakat org.

Aku ni mmg suke pesen ni kot.misteri,ego tapi baik dalam diam,bertanggungjawab,dan sbijik2 mcm firman. Eleh...girlss mmg suke pesen ni.ngaku jela ken?ken?tapi tang ego,tak nak le ego sgt. x suke..merana jiwa..haha.yg penting bertangunggjawab,understanding,warm hearted,ego cket2 udah le hehe.tak ego lgsung x best plk,ikot ckp kite je..x challenging plk! =P Tp Xyah la nk berangan sgt nk asben cm dlm novel.Novel tu fantasi,hidup ni realiti!bila baca ILUS ni, boleh bayang tahap diva iris ni.Ada jgk perangai dia mcm reflect diri sndiri..hehe..insaf la oiii!lagi satu,aku igt ILUS x best masa baca mula2 tu sbb dia kn citer pasal kesengsaraan rakyat kemboja. ssh nk bayang.Sesuatu yg jarang di ketengahkan.Tapi MELUR JELITA berjaya membuat aku faham dan imagine sbb penceritaannya yang mmg sgt detail!berjaya membuka mata aku.Betapa dunia mereka sgt jauh berbeza dari kita.Masih wujud kehidupan sebegitu rupa tapi mereka lebih tahu menghargai dan mensyukuri nikmat Allah berbanding kita yang serba ada di Malaysia ni.Itulah masyarakat Melayu Cham di Kemboja.

Kalau la boleh wt drama ILUS ni..mesti meletops! aku duk trbayang FAZURA jd Iris. Mmg kena.Fazura mmg sesswai watak yg cm gediks gittoo.Dia sgt pndai membawa watak.Dats why i like fazura.Tp kalau Firman x taw nk bayangkan sape.Sape ye hero malaya abad ini?haha...kite bagi kt Aaron Aziz boleh?hihihi...x pn bagi kt Fahrin Ahmad.Tp bagi kat Shamsul Yusoff boleh gak!eheh...mentang2 aku minat shamsul ken...tp sesuai apa?kene ngan watak firman yg macho,ensem,ego dan pedas berapi bak kata Iris hahaha..words yg paling aku suke dlm ILUS ni: "my precious Iris" ...biasanya kalau firman nak sindir,nk tahan marah,or nak wt Iris perasan or nk Iris dngar ckap dia..dia akan guna words tu. Dan sekarang aku kena jugak cari MY PRECIOUS IRIS! beli online pn online la..ssh nk dpt kt Trengganu except kt Popular Mesra Mall. Tapi jauh sgt le derr...huuh..xpe.xpe..Usaha Tangga Kejayaan!




*Pilih yg kedua.Yg kedua adalah yg kita cintai kerana kalau kita cintakan yg pertama,kita tidak akan mencintai yang kedua.. ~Papa Iris (blh pakai kerr??)
*Lupe nk mention..tebal novel ni yaaammpunn..1389 muka surat! tebal x tebal?hehe..






 

~ RoS PuTiH~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review