"LOVE is like a cup of coffee..sometimes its bitter but we still love it!"

Saturday, 4 May 2013

Sejak Bilakah???

Posted by MIRA at 07:12
Reactions: 
Assalamualaikum!

Being asked "since when you   love him?" well...i'm stiff. Everyone look at me!me?speechless..unexpected. Cmne agaknye kalo uollz ditanya soklan sebegitoo di depan orang2 yg brkenaan dan di depan semua orang.Maww tak kalut??

Actually..bg aku,itu soklan yg agk x crdik untuk di tanya di hadapan org yg x spatotnye. Bukan satu hati yang patut di jaga.Lebih dari itu. How come soklan begitu ditanya dlm situasi yg x spatotnye.. embarrass?certainly...kalo sesape pn ditanya soklan cmtu ,dlm situasi cmtu..everyone diam menunggu jwpn,dlm keadaan yg penuh conflict n complicated.. msti x taw nk jwb kn?silap aribulan, kat situ jgk nanges ken?ken? i guess.. 3 hati paling obvious menunggu jawapan..hmm..

Dalam hati duk cakap, "soklan apaakah ini?" killer question..well..rahsia hati tak siapa yg tahu. Personal matter x kan nk share ngan public kot kan?cntoh,korang admire someone.pastu org sruh disclose spe org tu. X kan nk disclose. tak kire la pmpuan ke llaki,mne ada org nk ckp mnde ni publicly. MasyaAllah..jgn ulang kesilapan same in the future.Hati perempuan, perempuan mgkin lagi memahami kan?kenapa sanggup ditanya soklan begitu depan semua org.

Don't judge a book by its cover. Apa yg nmpak di mata,x smestinya benar belaka. Boleh saja dibuka cerita tp sgt berisiko membuka satu demi satu cerita. Malah boleh saja soalan begitu di "bounce back". tapi memikirkan bukan hak kita maruah seseorang itu..lantas didiamkan sahaja. Mngkin jawapan laen yg dipinta, tapi jwpan laen yg diterima. Kerana diri sendiri x punya jawapan.

In time forward, plez don't take this matter as a joke. Kita jaga aib org, nnt Allah akn jaga aib kita =)
Apa yg terjadi akan kekal menjadi rahsia. Insan berkenaan lantas dimaafkan. After all, friend is friend. bg aku, dah takde apa dh skarang. x smpan pon dlm hati. Walau hati tercarik luka, tapi mgkin itu satu kesilapan. Mungkin x trpikir akibatnye..ye dok?it's ok..

And..i really want to say this:

" i never love two persons at the same moment. The one comes after the one. Yang dah lepas,just let go."

Kedegilan dan sifat tidak mahu menerima hakikat tidak akn memberi makna jika Allah mengatakan "tidak!"Allah punya perancangan yg lagi baik. Itu yang aku sedar dan ajar pada dri sendiri. My intention is just to take a gud care of myself, my heart, my akhlak and pray the best for the future =). InshaAllah...segalanya akan dipermudahkan. after all, i'm not at the right position yet to talk about heart.. =p

"Ya Allah,aku berlindung kepadamu dari segala kelalaian dan kealpaan. Jagalah diriku agar aku dapat menjaga agamaku,imanku,taqwaku. Sesungguhnya aku hambamu yang kerdil, tidak lari daripada kesilapan dan kelalaian. Maka bawalah aku ke jalan yang Engkau redhai..."










*Saling menjaga until the time comes =)








0 comments:

Post a Comment

 

~ RoS PuTiH~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review