"LOVE is like a cup of coffee..sometimes its bitter but we still love it!"

Saturday, 5 July 2014

Cerita aku di 7 Ramadhan

Posted by MIRA at 05:38
Reactions: 
Salam all,

Salam 7 Ramadhan!ohoiii....lamanye x update!sejak berjinak2 dgn alam pkerjaan ni (klise sgttt) x dak masa dah nk update. Jengah pn x smpat taw! (Bajet kje kt bank!hahah). Blog ni punye template pn macam rumah x siap. Hari tu tukar template..last2 x abes menggodek..kehkeh..jadi la macam ni.

Alhamdulillah masih dberi kesempatan menunaikan ibadat puasa untuk tahun ni. This is my first year puasa jarak jauh ngan family after 3 years puasa kt rmh. Dah stat kje mknenye jauh la puasa aku dgn fmily. Perantau uolls...

Rindunya nk puasa dgn family, traweh kt msjid same2, sahur. Tahun ni dgn housmate je le. Tu pun kadang2 x cukup korum. Rumate plak bkak kt opis sbb kje..huu..sedey btol. Housemate sume bru knal, tp ok la blh jgk bkak same2 wlaupon awalnye x brape knl heheh..

Hari ni pegi beli tket blik kampung! X tahan la tgk org balik plus aku mmg rndu family dgn rmh. Asalnye xdela rajin sgt nk balik klo stakat 2 hari..penat wooo naek bas.bln puasa plak tu, malas la nk kacau orh beribadah. Nk anta ambik aku satu hal jgk. Tapi apa boleh buat..aku pun x suka prasaan as a loner nih!sadis sgt..

Hari ni menjejak trminal putra sendiri pergi beli tket. Kerana terpaksa...aku relakan..(drama queen sgtt) hehe..brbuka pn sorang. Rumate blom balik kua ptg td, housmate pn kua bli brg...lg sorang housmate plak x tahu kemana, bestie pn balik kg tbe2..tggl kite kt kieeel ni. Tak ke sadis tu bbuka sorang...ngaa...nak wt cmno?tak de plak sape2 ajak bbukak huhu...

Takpe la...nextweek aku tinggal korang plak naa...(balas dendam haha)  Tapi kejap rse nk balik, kejap x. Mne stu la ko ni...ontah le.tket dah bli, tp salah beli plak tket balik sini smula. Terawal stengah jam!eiiii...menci menci!

Asalnye nk g sopping2 tapi dek kerana mood yg tidak menentu,aku batalkan saje..x best kot jalan sorang. Dulu aku x penah kesah sorang2 pn,malah x penah ambik peduli sgt. Tapi bilamana title a loner dibawa pergi (cesss ayat...), aku mula benci perasaan keseorangan ni. Hakikatye housmate tu ad je tp..manakan sama..ye dok?

Jadi betol la org cakap..manusia ni x boleh hidup sndiri. Tidak lengkap hidupnye. Kalaupun dia suka sndiri, sampai satu tahap,sunyi akan datang jugak. Ada masa aku suka sendiri, ada masa nye tidak!

Melangguk jugak la aku depan tv ni. Buku nak dibaca pon xde. Novel yg ada tu pun x begitu menarik hati lorrrr... Muhasabah diri sudah la kan? Termenung banyak x boleh jugak kata orang..bulan puasa rugi x dimanfaatkan.

So nextweek, babai je la. Puasa kt umah pulak. X sabarnye! Dah ciap order kek lapis sarawak ngan cik laila hahha..nak bg family rasa! Nanti raya order lg heee... Murah pn murah, sedap pn sedap. 20 hengget je naaa...

Dah2...moh la kite balik puasa kt kampung ramai2 hehehe..selamat berpuasa, selamat beribadah..Moga amalan kita diterima oleh Nya..ameen!



Love from the star,
Rosputih




P/s: nak balik pn hati resah gelisah ni..balik kesini satu hal harus difikirkan..hummm..





0 comments:

Post a Comment

 

~ RoS PuTiH~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review