"LOVE is like a cup of coffee..sometimes its bitter but we still love it!"

Tuesday, 30 December 2014

The Auntie's Wedding!

Posted by MIRA at 02:02
Reactions: 

Assalamualaikum!

Hari ke-4 cuti2 di kampung halaman, rasa sekejap je. Tup tup dah nak balik kl. Itu pun entah boleh lalu ke belum highway dkt Temerloh tu (lpt). Banjir tahun ni mencatatkan sejarah dukacita pada Malaysia terutamanya pnduduk yg terjejas di Kelantan dn juga beberapa negeri laen. Sama2 kita doakan yang terbaek untuk semua..aminn!

Oh ya...gambar ats tu bkn gmba kt kampung kite..hee..itu gmbar masa kenduri bertandang my auntie, dekat tanjung karang itu hari. Cantek kn?! Haruslah...

Kalau entry seblom ni aku bercerita pasal kenduri bertandang, this time aku nak bukak cerita kenduri sebelah perempuan pula. This wedding adalah last wedding untuk keluarga tok sebelah mama sebab this is my last auntie. So kire penutup la..tiba giliran cucu pula nk buat kenduri kendara kawen ni.eh??

28/11/14 majlis akad nikah. Aku balik mlm sebelum nya. Kalo nak tahu, kali ni aku jadi mak andam bidang terjun!hheehe...mak andam sgtt tu x jgk, cuma aku la yg menolong pakaikan selendang, veil, pin2 bagai kan..suggest itu ini. Aku suke!

Kalau nak tolong make up kan....hehe..belom lagi la walaupun makcik2 aku yg laen ckap ak  blh aje tlong make up kn!isshhh...x berani sungguh ak merosakkn muka cantek org. Muka sendiri xpola nak conteng lagu mana pon haha..


Nampak tak muka orang yang terlebih sebok kat bilik pengantin haha...ni after make up. Seblom tu aku tercongok make up kan muka sendiri. Kalah pengantin oiii!

Akad nikah lepas isyak, dekat masjid depan umah tok tu haa..bpe langkah je dh smpai. Aku la jd pengiring kenkkonon! Nak wat cmne oii...dah tak de anak dara yg laen. Tinggal aku ake dgn kazen yg sebaya, Era. Yg laen x dpt balik sbb musim exam, musim assignment menimbun. Maklum la..akhir tahun. Yang kelakarnye, aku la pengiring,peneman,aku la jugak camerawoman!haha...yg x bertauliah. Tuk koleksi sndri pstu tukang post dkt family pnye group wassap tu.

 My auntie!


 Introducing my kazen, Era


 After akad nikah @ijab dn qabul..aku terlebih neves!hehehe


Sesi bergambar after selesai akad nikah 

Untuk pengetahuan, my auntie mmg x suke make up dan x pernah make up pon. Stakat tempek bedak, calit lipstik cket aje. Itu yg aku esaited nak tgk muka dia make up. Laen sgtt uollss...spek pon dh buang. Lagi la laennye....hewhew...anak sedare yg kecik2 tu pon dah x kenal muka auntienye...terpegun sbb laen dan cantek! Moh layan gmbo laa...


 Seblom bertolak umah tok. Let's go!


 Anak sedare dgn mak2 sedarenye!





 Kumpulan auntie2!heee...


Raja sehari


My sis and me! Dramatik sgggtt~lol

 Lepas pengantin lari...haruslah anak dara ambik tempat!ambik berkat... ;)





Laen masa turn kitte pulokk...gedik!hikk..

Dengan berakhirnya majlis ni, tutup buku la tok ngan tok ki. Semua anak finally dh brkeluarga dan hidup dalam fasa baru. Dulu semua tertunggu2 my auntie ni kawen. Beza umur dgn ak x jauh pun x smpai 10 tahun pon..muka pon mcm bdk lagi hehe.. Next??? In shaa Allah :)





*Booking settle!tggu next month for fitting :))

0 comments:

Post a Comment

 

~ RoS PuTiH~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review