"LOVE is like a cup of coffee..sometimes its bitter but we still love it!"

Thursday, 20 October 2011

"ye ke kamu SINGLE?"

Posted by MIRA at 05:00
Reactions: 
Tajuk entry kt atas mungkin agak klise tapi tak kesah la..yang penting ada isi nak di fokuskan..ye tak? :) ok! Let's start the discussion!

Pernah tak anda2 semua(the readers) dapat soklan macam kat atas tu?Mungkin ada yang pernah.mungkin juga tak..ye la,kalau tak single takkan dapat soklan cmni kan?to be frankly..yup..aku pernah dapat soklan ni. Bukan setakat pernah,tapi  kerap kali  jugak.terbaru,lastweek.Kenapa??sebab aku memang single!but plez..ni bukan announcement nak bagi tahu aku single but sometimes i feel ada sesetengah hal kita patut share pendapat.

Aku tak malu atau rendah diri nak mengaku sebab i don't think it is wrong. Bukan salah aku bila aku single,bukan jugak salah takdir bila hati tidak terbuka untuk menerima sesiapa. Aku tak pernah salahkan sesiapa.dan aku rasa korang yang still single pun tak patut salahkan sesiapa..semua tu kerja ALLAH. Yes..memang kita patut berusaha tapi depends jugak la setakat mana usaha kita tu. Asalkan tak  membelakangkan agama dan tatasusila..it's ok..

Aku pernah terfikir,perlu ke kapel ni??kalau tak kapel tak boleh ke? tapi aku tak pernah merendahkan-rendahkan kawan-kawan aku yang kapel. Itu hak mereka. dan aku sendiri happy tengok diaorang semua happy. Cuma aku yang belum terbuka hati kot..hihi..entah ...no reasons! kalau cakap tak pernah suka kat sape2 tu konfem la tipu... :). 

Bagi aku, relationship is something very hard to deal with sebab ia memerlukan komitmen,kesabaran,kepercayaan dan macam2 lagi la. Dan aku tak rasa aku dah bersedia untuk semua tu. Banyak lagi yang belum tercapai dalam hidup aku. Single life terlalu berharga bagi aku.Agak susah rasanya nak lepaskan title tu. Aku pernah terpikir,kalau aku in relationship with someone,perlu ke aku sms dia tiap hari,tanya tengah buat apa,wish gud nite,gud morning dan segala macam wish la..lepas tu kena bagi tahu semua aktiviti harian aku?Uhhh..susahnya..sebab aku seorang yang tak suka dikongkong,tak romantik dan kadang2 macam tak berperasaan. Pernah sekali my sis cakap aku memang tak romantik langsung!Katanya, "kesian sape jadi husband kau nanti..".haha..(sis!jgn pandang rendah kat i okeyy...  :P)Tak perlu la nak tunjuk kat orang.Everyone has their own style..weee....

Dan yang paling penting sometimes aku takut aku leka dengan cinta manusia.Kita manusia yang penuh dengan kekurangan. So, kita tak dapat nak jangka apa akan jadi dengan kita in the future. Tiap2 hari kita jumpa dengan bermacam2 orang. Kejap kita rasa suka yang ni.Lepas tu tak pulak...susah kan??

Mungkin kita rasa iman kita kuat, tapi syaitan tu ada di mana-mana.Aku sendiri tak dapat nak  jamin sampai bila aku akan kekalkan status SINGLE tu. Aku tak kata yang aku takkan..never and ever kapel sebab aku tak tahu apa akan jadi nanti.Tapi aku sangat berharap bila aku dah bertemu someone yang aku rasa terbaik untuk aku,aku rasa secure dengan dia...aku tak lupa tanggungjawab aku sebagai seorang muslimah,seorang anak atau apa jua lah tanggungjawab aku waktu tu.

But at this moment,i'm happy to be me.Bersyukur dengan apa yang ada but at the same time try to improve myself!Selalu jugak pujuk diri sendiri by saying LA...TAHZAN.. (jangan bersedih..).Everything happened have it's own reason.Tak perlu tension fikirkan hal ni walaupun dulu aku agak gelisah dapat soklan2 berkaitan hal macam ni.Tapi, Percayalah bahawa WANITA YANG BAIK UNTUK LELAKI YANG BAIK dan begitu la juga sebaliknya..kalau ia tak tejadi seperti yang kita harapkan,anggaplah itu satu ujian dari ALLAH untuk menguji sejauh mana keteguhan dan kesabaran kita. SO...jangan sedih2.Kawan2 yang seangkatan dengan aku..chill ok!enjoy your single life :)Buat adik aku, Alia Zakaria..terima kasih sebab selalu wish aku cepat-cepat dapat boyfren..haha..kelakar la.. Tapi rasenye patut ubah la ayat tu. wish la semoga dapat husband yang soleh ke..apa ke..hahaha..(soleh ke??) dan terima kasih jugak sebab selalu jadi reference. Eventhough you are my lil sis,but sometimes you got better idea than me!

So,readers...just ask yourself. What are you looking for actually?Whether he/she is the right one for you,you have the answer because you know yourself very well than others! :)


*do leave ur comment readers!jgn segan2.. :)

















4 comments:

Unknown said...

salam sis,,,
really sory sbb lme x follow ur blog,,
tp kn,i can see an improvement from you,,
honestly,i'm proud of u!ur entry can show you try to change and be a good person,,mabruk!and,yeah mybe i not need to wish u find a boyfen but try to find someone that can help and guide u in ur life,,,hehe~
so,try to make today better than yesterday n tomorrow better than today(^^)
*i am always pray the best for u~

mira said...

it's nothing la..jz a bit concern.but i'm still afraid dat i'm x strong n gud enough.yeah..very hope that everyday will be better than yesterday.jgn puji bnyk2..nnti riak plk kakak ko neh.ckit pnye hal kot.. :)thnx!

Khairul Rahman said...

^
^
^
^
single too.. =D

MIRA said...

lah...single mingle upenye anuar zain ni..haha
well single is better,at ths moment la..hhee

Post a Comment

 

~ RoS PuTiH~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review