"LOVE is like a cup of coffee..sometimes its bitter but we still love it!"

Friday, 1 March 2013

INTERNSHIP #Episod 2

Posted by MIRA at 07:32
Reactions: 
Assalamualaikum...

Nak smbung drama sebabak intern ni!ehem2...td petang i feel a lil bit down n down.Al kesah nye cmni...
Aku dah dapat advisor yg bertanggungjawab untuk aku wat thesis nanti. Alhamdulillah...dapat lectrer yg aku kenal dan penah mengajar aku subjek personal devlopment (PM Zaiton) masa aku part3. plus dia memang baek,peramah.even hari last papper aritu pun aku sempat salam ngan dia,kbetulan tjumpe.So i'm gladla kan..

Tapi yg x bestnye only me yg dapt PM Zaiton.i mean, my classmates yg laen sume dapat skali at least dua org.Tapi aku???sorang je, bersama dgn 3 org lagi student yg aku x kenal.even aku knl, aku x rapat sgt.klass laen.waaaaa.....nk menanges beb..sob..sob..agk brmasalah la bg aku sbb nak kne bjanji dlu ble nk g jmpe lectrer bgai kn.sbb i have no place to stay klo p sana. klo ada klassmates rasenye ok cket kot sbb dh bese..huu..

Tapi pikir punye pikir...aku malas pikir dah.layan je lah...think positive sudah. Agaknye sebab aku dah dpt lectrer yg ok, sbb tu aku di duga cmtu plk.alone....Takpelah.in shaa Allah aku blh srvive =P and this friday, in shaa Allah aku akan bergerak ke melaka.jmpe advisor.bestnye...yeay!tp tu pn klo jd la..klo xdpt,blom la gamaknye..jadi la,jadi la..ameen!

Tutup crite tragis tu (tragis??lol...) meh aku citer pasal kerja aku plak. rabu lepas kire macam bad day aku la. berapa kali buat salah daa...pagi2 lagi dh wt slah. Ada ke patot ako pegi cop terbalik dekat surat mintak sponsor?dah la surat tu nk kena fax!haru aku jadinye...ketaq2 dah kak oiii...gamble je la pegi fax tu. Nak cop lagi skali,takot nanti x nmpak plak cop tu bile overlap.sudah nye aku fax je la dlm keadaan cmtu,..aiyyooo...kene gelak je la ngan staff kt opis.gelak??yes...tp naseb baek gelak.kalo kne marah cne?dah la surat tu nak kasi GM sign.tp mmg nseb baek la dia x kompelin!i think x prasan...hehe...maaf..lenkali x buat dah... =P

Yang tu satu, lagi satu aku salah email kt customer. spatotnye contract rate yg aku buat tu kene email kat customer in PDF form. Tapi entah cne aku lupe sbb bz sgt aritu smpai aku pegi emel dlm excel!ouhh....makin serabut aku jadi nye.cuak la jugak. tapi bak kata si munirah,staff merangkap member kamceng kt situ.."biasa la wat salah.kesalahan minor xpe lg. Kalo yg besar itu baru ssh!"...lega cket ble xde pe.mane x cuak kalo sume keje tu nk kne cc dekat mnager.ofkos every kind of error tu akan terserlah!haha...

Hopefully lepas ni dapt di elakkan la kesalahan cmtu lagi.abes la kalo asek wt salah..x pasal2 effect dekat markah aku nanti..ye dak??last sem ni penentu kowt..

Ahad ni aku kje since aku dh cuti jmaat sbtu. Maybe btambah sebok tu sbb si Munirah cuti straight sminggu!how dare..tkontang kanting la cheq soghang2 nanti T_T   jgn kelam kabut sudah!aku ni blh tahan jgk kelam kabut kdg2 hehe..peace!sooo...i'm gonna stop here.till we meet again.. =)


 kerja aku ble free...gunting papper.any info,promotions bout hotels,menu n bla bla..


 first day intern itu hari..settlekan card chinese n.year.manyak wooo...


 this is our flyers to promote our special menu every month. We call it as GTP


okke...jgn x taw..kite ada gym kt cni okk!


pemandangan biasa dilihat sekitar resort ni,Ri-yaz Heritage Marina Resort & Spa
okk..dh reveal tmpat ni =P





*salam takziah untuk keluarga anggota polis yg terbunuh di Lahad Datu...Al-Fatihah...
semoga keadaan kembali aman.ssh skarang ni,keselamatan negara pn blh wt maen2.



0 comments:

Post a Comment

 

~ RoS PuTiH~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review